8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Wethouder Klovert start met plezier de Nationale Voorleesdagen

Op woensdag 24 januari heeft wethouder Klovert de Nationale Voorleesdagen gestart. Met veel plezier las hij voor uit het prentenboek ‘Help een Verrassing’ voor de kinderen van peutergroep het Wollewietje in de biblotheek de Groene Venen in Nieuwerkerk aan den IJssel. De kinderen genoten van de wethouder die met veel gevoel en humor het verhaal van vosje August

De Nationale Voorleesdagen, die lopen van 24 januari tot en met 3 februari, sluiten perfect aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten (voor) te lezen in de klas. Kinderen ervaren het plezier van boeken. Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. 

Na het voorlezen kregen de kinderen een ontbijt in de benedenzaal waar er een kleurplaat lag en een klein knuffeltje in de vorm van vosje August. Uiteraard bleef de wethouder ook bij het ontbijt en schroomde niet om te helpen met manderijnen pellen, te helpen kleuren en te laten zien dat een neus als toeter gebruikt kan worden.

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus. Hiervan is ook een theatervoorstelling op 31 januari 2024 van 15:15-16:00 uur. Kosten voor kaarten : € 7,50 en te bestellen via de website van theater Swanla.

Advertentie