8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Kap- en herplanten bomen Nieuwerkerk en Moerkapelle

Vanaf maandag 5 februari 2024 start groenaannemer Verheij i.s.m. Reijm Nieuwerkerk BV met het kappen en rooien van 53 bomen in Nieuwerkerk aan den IJssel en 16 bomen in Moerkapelle. Deze bomen zijn helaas niet meer gezond en/of niet meer veilig voor de omgeving. Tijdens het zogenaamde Visual Tree Assessment (VTA onderzoek), een onderzoek gedaan op zicht, is dit aan het licht gekomen. Daarbij is ook specifiek onderzoek gedaan naar de Essentaksterfte.

Herplanten nieuwe bomen

Er is geen vergunning nodig voor het kappen van deze bomen, omdat ze geen waardevolle status hebben. Uiteraard plant de gemeente Zuidpklas voor elke gekapte boom weer een nieuwe terug, Dit wordt aansluitend aan het kappen dit voorjaar nog uitgevoerd of later tijdens een geplande reconstructie van een straat of weg. Naast het kappen van bomen zijn voor 23 bomen nog specifieke snoeimaatregelen nodig die ook gelijk uitgevoerd worden.

Bomen op de kaart

Gemeentelijke Groenaannemer Verheij B.V. heeft alle bomen die gekapt en gesnoeid worden op een interactieve kaart gezet. Op deze kaart ziet u ook welke boomsoort er terug wordt geplant. Kijk hier voor op de website van Kleurrijk Buiten: www.kleurrijkbuiten.nl/zuidplas

Advertentie