8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Rottekijker Bleiswijkse Verlaat verplaast naar Rotterdam

De Rottekijker die vlakbij de Bleiswijkse Verlaat langs de Rotte staat krijgt een nieuwe bestemming bij de Schiehavenhallen in Rotterdam. PlaceBased die onder meer de Schiehaven en Keilewerf initieerde ziet in de Rottekijker een bijzonder kunstwerk die een nieuw tweede leven verdiend, en wordt wederom aan het water geplaatst, maar nu aan de Nieuwe Maas. In de laatste weken van januari wordt onder begeleiding van Gridt/Observatorium, de Rottekijker vakkundig gedemonteerd en overgebracht naar de nieuwe locatie.

Verlenging andere drie Rottekijkers

Drie jaar geleden zijn er vanwege het 750 jarig bestaan van Rotterdam vier Rottekijkers langs de Rotte geplaatst. Rottekijkers zijn houten bouwwerken die zowel kunstwerk als uitkijkpunt zijn en waar vanaf je een mooi uitzicht hebt over de Rotte en omgeving. Daarnaast fungeren ze als rustpunt en ontmoetingsplek voor recreanten, sporters en bewoners. De Rottekijkers zijn indertijd geplaats met een tijdelijke vergunning.

Voor drie van de vier Rottekijkers zijn opnieuw vergunningen aangevraagd. Voor de vierde Rottekijker die bij de Bleiswijkse verlaat staat, is echter al bij de plaatsing afgesproken dat hij aan het einde van de vergunningverlening zou worden afgebroken. Dat zal dan ook gaan gebeuren in de komende weken. Bij het ontwerp is al rekening gehouden dat de Rottekijkers op ander locaties opnieuw opgebouwd konden worden. Een mooi staaltje hergebruik.

Advertentie