8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Mislukte poging ontsnappen na positieve alcoholcontrole Nieuwerkerk

Afgelopen nacht hield de politie team Waddinxveen-Zuidplas een statische alcoholcontrole in Nieuwerkerk aan den IJssel. Nadat een bestuurder een positieve alcohol indicatie blies op de ‘zogenaamde sniffer’ besloot de bestuurder er vandoor te gaan. Hiervan maakt het team melding van op haar Instagram account.

Na het doorrijden volgde een achtervolging via de rijksweg A20 en deze eindigde bij de afrit bij Moordrecht. Tijdens de achtervolging vloog het voertuig uit de bocht waarna het op de rijbaan voor het tegengestelde verkeer, tot stilstand kwam. De bestuurder ging er te voet vandoor. De 22 jarige bestuurder uit Capelle aan den IJssel kon worden aangehouden door andere agenten in verband met onder andere het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg en het onder invloed rijden van drugs.

De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, had geen identiteitsbewijs bij zich en bleek nog 40 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten in verband met een omgezette taakstraf. De verdachte is gehoord voor de strafbare feiten en vervolgens ingesloten om zijn openstaande straf uit te zitten.

Advertentie