8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Zevenhuizenaar schrijft kinderboek “Waterik en de Gouden Schelp”

Op 26 januari 2024 verscheen bij meerdere online boekhandels het boek “Waterik en de Gouden Schelp”. Dit kinderboek is geschreven door Wouter Broekman (1977), woonachtig in Zevenhuizen.

“Hopelijk pakken een aantal kinderen hierdoor weer een boek op,” zegt Broekman over de publicatie. “In deze tijd van TikTok en YouTube is lezen natuurlijk niet meer hip, maar hopelijk is het boek leuk genoeg om ouders te motiveren het voor te lezen aan hun zoon of dochter. En als een kind tot de leeftijd van 10 jaar de moeite neemt om het zelf te lezen, is de missie wat mij betreft helemaal geslaagd.”

Het avonturenboek gaat over het onderwater koninkrijk Waterwoud. Dit wordt opgeschrikt door een vreemde schaduw boven de zee. De dagen erna worden planten, vissen en Watermensen ziek. De Koning stuurt de sterkste Watersoldaat naar de gevaarlijke Mensenwereld om de verdwenen Gouden Schelp, die zorgt voor licht en warmte in Waterwoud, te zoeken. De kleine Waterik volgt de Soldaat per ongeluk de zee in en tot zijn schrik eindigt hij op het strand in de Mensenwereld. Kunnen Waterik en de Soldaat de Gouden Schelp vinden? En zullen ze veilig terugkeren uit de Mensenwereld?

“Als kind, en ook later nog,” vertelt Broekman, “genoot ik zelf erg van de Pinkeltje boeken. En toen ik merkte dat mijn dochters ook nu Pinkeltje nog leuk vinden, dacht ik; waarom worden dat soort boeken niet meer geschreven? Een beetje onschuldig, vol fantasie en met vreemde werelden en reizen. Dus besloot ik zelf een poging te wagen. Waterik en de Gouden Schelp is het eerste boek over dit karakter. En wie weet, als het een beetje aanslaat, volgen er nog meer.”

Als onbekende auteur is het lastig een grote uitgever te vinden die bereid is om te investeren. Want drukwerk, publicatie en marketing kosten geld. Waterik is uitgebracht met behulp van “self-publishing”, waarbij de auteur zelf alle investering voor z’n rekening neemt. En succes is dan uiteraard vooral afhankelijk van het aantal volwassenen en kinderen dat bereikt kan worden. Om deze reden probeert Broekman zoveel mogelijk basisscholen in Zevenhuizen en omgeving te interesseren om het boek voor te lezen in de klas.

“Waterik en de Gouden Schelp” is verkrijgbaar als paperback (€17,95) en eBook (€6,25) bij onder andere bol.com. Zie ook https://www.bravenewbooks.nl/wouterbroekman

Advertentie