8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

SBKZ lezing: Arte povera en gelijktijdige stromingen

Op dinsdagavond 13 februari houdt kunsthistoricus Bjorn de Leeuw een lezing met als titel:
Arte povera en gelijktijdige stromingen. Bjorn meldt het volgende: Arte Povera, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Het heeft alles te maken met de fundamentele vragen die Europese kunstenaars zich stellen in een tijd waarin kapitalisme en consumentisme vanuit Amerika ons continent overspoelen.

Andy Warhol had van kunst handelswaar gemaakt, of van handelswaar kunst, en dat leidde bij de Europese kunstenaar, de Italiaanse in het bijzonder, tot een identiteitscrisis. Een diepgravend onderzoek naar de oorspronkelijkheid van het kunstwerk was het gevolg. Uit goedkope en beschikbare materialen maakten ze nieuwe kunstvoorwerpen, een kunst ontdaan van alle historische associaties.

Een ‘verarmde’ kunst.

Uitgerekend in Italië, waar die traditie geboren was, weegt die geschiedenis natuurlijk zwaar. En we kijken ook naar stromingen als Fluxus en Performance art. Kunst genieten heeft vooral met je perspectief te maken. Arte povera probeert ons dat te leren. We leren opnieuw kijken, voorbij de waan van de dag, opdat de liefde opflakkert, zo aan de vooravond van Valentijn.

De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf heden kunt u voor deze lezing inschrijven en betalen .
Voor de lezingen geldt de volgende betalingsregeling: Voorkeur heeft vooraf inschrijven en betalen:
Inschrijven via: sbkzuidplas@gmail.com met vermelding van Lezing 13 februari
Betaling: op rekening NL85RABO 0316 1614 89 o.v.v. Lezing 13 februari
Vrienden betalen: € 5. Overige belangstellenden: € 12. Bij betaling aan de zaal op de avond van de lezing liefst per pin betalen. Cash alleen indien niet anders mogelijk

Advertentie