8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Oudheidkamer Moordrecht zaterdag weer geopend

Zaterdagmiddag 10 februari is de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Moordrecht “Het Weeshuis” in Moordrecht weer gratis open voor iedereen. Naast de wisseltentoonstelling over de middenstanders van toen is er ook de gewone collectie en fotoboeken over de Moordrechtse geschiedenis te zien.

Afgelopen tijd is de 50 ér jaren wijk gesloopt .De oude sluis tussen de Sluislaan en Schielandstraat is daarbij blootgelegd. Deze Hoefvlietsluis verbond de Ringvaart (Kanaal) met het achterland (Oost en Westeinde) Hiervan zijn door onze vrijwilligers heel wat voorwerpen bewaard en foto’s gemaakt.

Iedereen zaterdag 10 februari hartelijk welkom. De toegang is gratis. Ook voor niet leden. Tijd: 13.30 tot 16.30 uur Adres: Oudheidkamer Het Weeshuis, Westeinde 1 Moordrecht, ingang achterom.

Advertentie