8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Dames Villa Dorrestein ZVH weer op winst

De dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in eigen huis tegen Taurus uit Houten, de hekkensluiter van de derde divisie. In deze wedstrijd konden de Zevenhuizense dames het dubbele verlies van de laatste wedstrijd van zich af spelen. Onder het toeziend oog van de geopereerde libero Jolien van Dam namen ze het initiatief en wisten via de setstanden 25-15, 25-15, 2-19 en 25-19 met 4-0 winnen.

Trainer/coach Martin Rutten met assistent Michelle van der Knaap – Bijl kon beschikken over  een selectie aangevuld met jeugd als Eden Wensveen en Luca Hessing. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Demi van Es, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen,  Anniek Scheffers, Sonja van Mil en als libero Marina Mijajlovic,

In de eerste lieten de dames van Zevenhuizen zien waarom zij in de top staan. Met veel servicedruk wist met inbreng van Anniek Scheffers via aanval en blok al snel Taurus een time-out laten nemen bij 8-2. Villa Dorrestein bleef geconcentreerd spelen en zowel Mariëlle Gerritsen en Vera Bruggeman wisten veelvuldig te scoren, waarbij Marina Mijajlovic de libero positie met verve uitvoerde. In de eindfase deed ook Sonja van  Mil een duit in et zakje en uiteindelijk kon Tara van Zijl deze set met haar blok bij 25-15 binnenhalen.

Met dezelfde opstelling begon Villa Dorrestein aan de tweede set en gingen op dezelfde voet door. Veel servicedruk van Sonja van Mil zorgde ervoor dat Taurus bij 11-5 vluchtte in een time-out. Dit hielp niet Zevenhuizen was los en bij 20-13 bracht coach Martin Rutten een dubbele wissel in. Marlies Nobel en Izzy van Spengen namen de posities over van Mariëlle Gerritsen en Demi van Es. Izzy van Spengen kon gelijk met haar aanval scoren en liet taurus achter de feiten aan spelen. In de laatste fase wist Anniek Scheffers met haar aanvallen deze set met 25-15 af te sluiten.

Ook in de derde set bleef Villa Dorrestein het heft in handen houden en kon weer met veel servicedruk van Demi van Es en de aanvallen van Mariëlle Gerritsen en Vera Bruggeman snel uitlopen naar 8-2. Taurus nam een time-out en kon gelijk de service naar zich toehalen. Bij 12-5 kwam Marlies Nobel en Izzy van Spengen in het kader van de dubbele wissel weer binnen de lijnen, Zevenhuizen bleef alert en kreeg op het eind wat meer tegenstand maar kon deze set met 25-19 winnend afsluiten.

Coach Martin Rutten stelde in de vierde set jeugd op en kwam Eden Wensveen, Luca Hessing voor Tara van Zijl en Sonja van Mil. Zevenhuizen moest wennen aan de nieuwe situatie en daar wist Taurus dankbaar gebruik van maken. Het ging lange tijd gelijk op en bij 9-13 nam Taurus wat afstand, na een time-out van Zevenhuizen werd de aansluiting weer gevonden. Tot 18-18 bleef het gelijk, maar met Demi van Es aan de opslag werd een uitloop poging gemaakt. Met de service en met aanvallen van Vera Bruggeman werd match point 24-19 een feit. Dit match point wist Mariëlle Gerritsen op een prachtige wijze binnen te slepen 25-19. Hiermee behaalde Villa Dorrestein een 4-0 overwinning en kon vijf punten bijschrijven.

Voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein staat vrijdag 9 februari om 19.30 uur de uitwedstrijd in Leiderdorp tegen het team van Leython DC DS 2 op  het programma. Dit team staat op vijfde plaats en is zeker niet te onderschatten.

Foto’s André Dirks

Advertentie