8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Interview Jaap Robben in Waddinxveen over zijn nieuwe boek Schemerleven

Op 15 maart 2024 verwelkomen de Bibliotheek De Groene Venen en Burger Boekhandel schrijver Jaap Robben in Cultuurhuys de Kroon. Hij zal geïnterviewd worden door Brigitte Leferink.

Jaap Robben is een meester in het beschrijven van gevoelens, sfeer en emoties. Zijn korte, ingehouden zinnen zijn raak en tegelijkertijd rijk aan beelden. Hij neemt je mee in de wereld van anderen en laat je anders kijken naar toen en nu.

Over Jaap Robben Jaap Robben (Oosterhout, 1984) schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken, theaterteksten en vertalingen. Met zijn romandebuut Birk veroverde hij direct boekhandel, lezer en recensent. Zijn tweede roman Zomervacht haalde de longlist van de International Booker Prize, was DWDD boek van de Maand en oogstte ook buiten de Nederlandse taalgrenzen veel lof. In 2022 verscheen zijn veelbesproken roman Schemerleven, die werd bekroond met de Confituur Boekhandelsprijs 2023. Zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen. De film Zomervacht verscheen in september 2023 op het Nederlands Film Festival.

Datum: 15 maart 2024
Aanvang: 20.00 uur
Adres: Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen
Toegang: € 12,50, Voordeel met je Biebpas voor leden € 2,50
Kaartverkoop: https://www.cultuurhuysdekroon.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl en aan de kassa van Cultuurhuys de Kroon

Na de lezing verzorgt Burger Boekhandel de verkoop van de boeken die uiteraard gesigneerd kunnen worden..

Advertentie