8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Plastic prikken langs de Rotte met NL Doet

Tijdens ‘NL Doet’ organiseert AWV De Kieviten het event ‘De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij’. Het is een event op zaterdag 16 maart in de Bleiswijkse Zoom met een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. De Kieviten gaan namelijk aan de slag voor een plasticvrij Bleiswijkse Zoom! door een middag plastic te prikken. Deelname is gratis. Iedereen is welkom. Na afloop staat koffie/thee met gebak klaar. Om voldoende grijpers en andere materialen te hebben is het wenselijk dat deelnemers zich vooraf aanmelden. Deze activiteit wordt georganiseerd door AWV De Kieviten, dé wandel-, hardloop- en atletiekvereniging van Lansingerland in samenwerking met ‘De Rotte Plasticvrij’.

PROGRAMMA

De activiteit is op zaterdag 16 maart 13:30 tot ca15:30 uur. De startlocatie is Dierenweide ’t Ezelsbruggetje, Kooilaan 3 in Bleiswijk.

De programmaonderdelen zijn:

Om 13.30 uur Welkom en opening
In een kort welkomstwoord vertelt de organisatie over het belang van een plasticvrij Bleiswijkse Zoom (en überhaupt plasticvrij). Ze delen hun kennis en expertise en informeren je over de acties die zij en anderen naast het event ondernemen om de plasticsoep op te lossen.
Plasticprikken
Met een bingokaart ga je afval prikken langs de kades en de paden. Al het afval dat van het land wordt gehaald komt immers ook niet meer in het water terecht.

AANMELDEN

Degenen die zich willen aanmelden om aan de slag te gaan voor De Bleiswijkse Zoom Plasticvrij’ kunnen het formulier in op de website van NL Doet bij het Oranjefonds invullen. Deelname is gratis.

Dit event is onderdeel van een project genaamd ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeurs’? Het water van de Rotte stroomt via de Leuvekolk de Nieuwe Maas in, vanwaar het naar zee stroomt. Met het water komen ook afvalstoffen en zwerfafval mee (rivierafval). Dit belandt dus uiteindelijk in zee. Schone rivieren zijn van levensbelang voor Nederland en de natuur. Daarnaast recreëren de bewoners uit Rotterdam, Zuidplas en Lansingerland veel en graag langs en op de rivier, dit doen wij en willen wij blijven doen in een veilige en schone omgeving. Bij een toenemende bevolking zoals in de komende jaren wordt voorzien, wordt een schoon Landschapspark de Rotte alleen maar belangrijker. Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam zijn daarom gestart met het project ‘Plasticvrije Rotte Ambassadeurs. Samen aan de slag voor een schone Rotte!’. Samen met bewoners, recreanten, ondernemers, verenigingen en stichtingen pakken ze als een ware community hun verantwoordelijkheid om de rivier, de kades en nabije omgeving van Landschapspark de Rotte schoon te houden en te (laten) maken. Het project is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam. De ambitie van dit plan is om het Landschapspark de Rotte in 2025 plasticvrij te krijgen. 

Voor meer informatie: kijk op www.derotteplasticvrij.nl.

Advertentie