dinsdag 7 mei 2024

Scherp in Packaging ZVH start met winst de nacompetitie

De heren van Scherp in Packaging ZVH speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen Simplex SSS  in de B-poule van de BetCity Eredivisie. De Zevenhuizense heren wisten in de reguliere competitie niet van de Barnevelders te winnen. Maar in deze wedstrijd liet Zevenhuizen vechtlust zien en wist het publiek een spannende wedstrijd te laten zien. Via de setstanden 25-16, 23-25,26-24, 20-25 en 15-13 werd met 3-2 de winst binnen gehaald.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman kon weer beschikken over de gehele selectie en stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

In de eerste set nam Zevenhuizen gelijk het initiatief en kon met een goede service van Yvo Lunsing gelijk een lichte voorsprong opbouwen, waardoor coach Paul van der Ven van SSS gelijk bij 4-0 een time-out nam. Scherp in Packaging bleef alert en wist met de sterke aanvallen door het midden van Benjamin Parkinson en Jesse Hanemaaijer de score op te laten lopen. Bij 15-9 volgde de tweede time-out van SSS, ondanks de aanmoedigingen van de mee gereisde supporters wist Simplex SSS niet het tij te keren. In de eindfase wist Jesse Hanemaaijer de aanvallen van SSS te keren en kon Vincent van der Kraats met zijn aanval Zevenhuizen op setpoint krijgen. Deze werd door Yvo Lunsing knap binnen gehaald en de set kwam met 25-16 in handen van Scherp in Packaging.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de tweede set, maar  kregen nu een ander spelend SSS tegenover zich. Dit noopte coach Kristian van der Wel om bij 2-5 zijn eerste time-out te nemen. Dit hielp en na sterke aanvallen van Vincent van der Kraats kwam Zevenhuizen bij 8-8 op gelijke hoogte en bij deze stand wisselde SSS van spelverdeler. Het scoreverloop ging nu gelijk op mede door de smashes van Sam van der Loo bleef Zevenhuizen in het spoor van SSS. Toch kon SSS met hun sterke blokkering de Zevenhuizense aanvallen goed pareren en bij 13-15 nam Zevenhuizen haar tweede time-out. Door een aanval van Timothy Scheffers werd de service terug gehaald. Ook nu weer wist Scherp in Packaging weer op gelijke hoogte te komen maar kon de aanvallen van SSS  in deze eindfase niet keren en met 23-25 won Simplex deze set een kwam op gelijke hoogte.

Zevenhuizen bleef in dezelfde opstelling spelen in de derde set en nu begonnen de Zevenhuizense heren weer met een lichte voorsprong, die zorgde dat SSS  bij 10-7 haar eerste time-out nam. Langzaam wist SSS op gelijke hoogte te komen en na sterke servicebeurt van SSS namen zij een voorsprong. Bij 12-14 wisselde coach Kristian van der Wel Vincent van der Kraats voor Lennaert Hogenhout en ontspon er een gelijk opgaande strijd. Verdedigend wist Richard Rademaker zijn teamgenoten goed te ondersteunen. Bij 16-17 startte coach Kristian van der Wel zijn dubbele wissel, Timothy Scheffers ging naar de kant en Max Nieuwstad kwam in het veld. Na de sterke blokkering van Benjamin Parkinson nam SSS bij 18-17 de tweede time-out. Dit had effect en SSS kwam op gelijke hoogte, bij 18-18 kwam Steven Oei binnen de lijnen voor Yvo Lunsing. Scherp in Packaging wist de stand in hun voordeel te houden en bij 23-22 werd de dubbele wissel terug gedraaid. Nadat Yvo Lunsing het setpoint van SSS teniet had gedaan kwam Sam van Loo bij 24-24 aan de service en wist gelijk te scoren. De volgende aanval van SSS wist Jesse Hanemaaijer met een kill blok te blokken en deze set met 26-24 kwam in handen van Zevenhuizen.

In de vierde set bleef Lennaert Hogenhout staan in de opstelling van Zevenhuizen. Ook nu zag het vele publiek een gelijk opgaande strijd, waarbij de beide teams elkaar weinig toegaven. Simplex SSS wist met hun sterke blokkering, de aanvallen van Zevenhuizen goed te keren en liepen uit. Bij 17-21 werd weer een dubbele wissel ingezet, maar dit kon niet voorkomen dat Simplex SSS met hun blok deze set met 20-25 binnen haalde.

In de beslissende vijfde set bleef Zevenhuizen met hetzelfde zestal in het veld staan. De gastheren kregen gelijk weer een alert spelend SSS tegenover zich en coach Kristian van der Wel vluchtte bij 2-5 in zijn eerste time-out. Aanvoerder Benjamin Parkinson zorgde met zijn aanval ervoor dat de opslag weer in handen van Zevenhuizen kwam en kon met zijn team weer bij 7-7 gelijk komen. SSS wist met voorsprong van kant te wisselen, maar topscorer Yvo Lunsing wist stand weer op gelijke hoogte te brengen. Bij 11-11 kwam Benjamin Parkinson aan de service en wist het Simplex SSS moeilijk te maken en zorgde dat SSS bij 12-11 een time-out moest nemen. Deze had geen effect en bij 14-11 werd gelijk de tweede genomen. Nu kon SSS het match point teniet doen en kwam bij tot 14-13, Zevenhuizen nam gelijk zijn laatste time-out en kon met een sterke aanval van Sam van der Loo het match point verzilveren en met 15-13 de vijfde set winnen.

Door deze winst is Scherp in Packaging het team van Prima Donna Kaas Huizen gepasseerd op de ranglijst en kunnen wellicht op woensdag wanneer zij in Huizen spelen tegen PDK Huizen verder op de ranglijst komen. De wedstrijd in Huizen op woensdagavond zal om 20.00 uur beginnen en is via de livestream weer te zien. Zaterdag 24 februari spelen de heren van Scherp in Packaging weer in Swanla een thuiswedstrijd en dan is de tegenstander VoCASA uit Nijmegen. Aanvang van deze wedstrijd is dan weer om 20.00 uur en dit kan weer een mooie spannende wedstrijd worden.

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(11)(Koen Herrebout ), Vincent van der Kraats (7)(Lennaert Hogenhout (6), Timothy Scheffers (1)(Steven Oei), Yvo Lunsing (25) (Max Nieuwstad (2)), Jesse Hanemaaijer (9), Benjamin Parkinson (17), Richard Rademaker (L)

Simplex SSS: Jochem Bloem (10), Robin van Weerd (14)(Ferdy  van Dijk), Steijn van den Bos (1)(Colin Zuidgeest(16)), Michael Dowhaniuk (24), Ludrich Innocente (2)(Niek Bakker (7)), Tieme de Jong (2)(Hugo van Garderen (1)), Mika Prins (L)