8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Fanatieke start van Brainsseizoen in Moerkapelle

De start van het nieuwe BRAinS seizoen ‘voorjaar 2024’ is een feit. In dorpshuis Op Moer in Moerkapelle vond de aftrap plaats bij Timmers Sport, hét sportinstituut voor Judo & Tang Soo Do.

De sportieve wethouder Frans Klovert, in zijn jeugd ook judoka geweest, trok graag de judo-jas aan om de kinderburgemeester van Zuidplas, Saar Hoogendoorn, een lesje te leren. Gelukkig kon de vrolijke dame uit Zevenhuizen er wel om lachen.

“Judo vind ik een mooie sport, niet alleen het sportieve element is goed voor kinderen maar ook de discipline; zelfs als je tegenstander je op de grond heeft gegooid moet je je aan de regels houden”.

BRAinS, wat staat voor ‘BRede Activiteiten in Scholen’, is een initiatief dat kinderen uitdaagt en inspireert op het gebied van sport, kunst, cultuur en welzijn. Met in dit seizoen maar liefst 87 activiteiten waaruit gekozen kan worden, waaronder 14 nieuwe opties, belooft dit 34e seizoen weer een boeiende ervaring te worden voor de deelnemers.

“Het is geweldig om te zien hoe het aantal aanmeldingen blijft groeien”
Wethouder frans klovert

Elk BrainS seizoen brengt Stichting Zo! een boekje uit met alle activiteiten erin. Alle basisschoolkinderen uit Zuidplas krijgen dit boekje vanuit school mee naar huis. Naast de activiteiten staat er een ‘Gouden letterspel” in dit boekje. Door het boekje heen staan goud gekleurde letters die samen een woord vormen. De 7 jarige Rosa, uit groep 4 van de Keijzerschool in Moerkapelle, raadde het woord als eerste en won hiermee een knutsel verrassingspakket en een waardecheque voor een gratis BRAinS-activiteit naar keuze.

Sinds de oprichting hebben meer dan 60.000 enthousiaste deelnemers deelgenomen aan de verschillende activiteiten die BRAinS te bieden heeft. Dit jaar belooft wederom een rijk scala aan nieuwe ervaringen, met maar liefst 14 gloednieuwe activiteiten, waaronder het intrigerende ‘Versier een alpaca’ op de kinderboerderij in Moordrecht. Andere nieuwe opties zijn onder meer een bezoek aan de boerderij, het stippen van je eigen tegel, hondentraining en het maken van drukwerk met inkt.

Stichting ZO! benadrukt het belang van dit programma voor de gemeenschap: “BRAinS daagt kinderen uit om hun talenten te verkennen en hun interesses te ontwikkelen. Het is fantastisch om te zien hoe organisaties, verenigingen en vrijwilligers samenwerken om dit mogelijk te maken.”

Stichting ZO! medewerkers Wanda van der Spek en Brian van Aagten begeleiden alle inschrijvingen van de activiteiten. Meer info over activiteiten in Zuidplas is te vinden op: zovoorelkaar.nl.

Door: Jacolien Rog

Advertentie