8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Opinie: Het is niet meer uit te leggen

Veel inwoners zijn het zat. Zij voelen zich niet gehoord en niet gezien. Veel inwoners lopen vast en er wordt niet met ze gecommuniceerd. Veel inwoners zijn het vertrouwen kwijt in het huidig gemeentelijk bestuur.

Inwoners wordt gevraagd te participeren, mee te denken, informatie op te halen, vragen te stellen, in te lopen en vele modieuze manieren meer om voor de bühne te voldoen aan iets wat in Zuidplas al lang niet meer gewoon is. Luisteren naar en praten met je inwoners.

Het is niet meer uit te leggen
Een klantenservice die meer niet dan wel bereikbaar is, nagenoeg nooit doorverbindt en alleen wanneer je erg volhardend bent een terugbelverzoek plaatst. Meldingen die niet terecht komen bij de afdeling of medewerker die deze in behandeling kan nemen, maar volgens het antwoord dat je krijgt wel zijn afgehandeld.

Het is niet meer uit te leggen
Bestuurders die grossieren in onhandige uitspraken waarmee ze bepaalde doelgroepen tekort
doen. Het bestuurlijke ego dat het wint van het formaat mandschommel en het de-escaleren van een discussie over vermeend geluidsoverlast. Regelingen die kwetsbare mantelzorgers overeind houden worden versoberd en getracht af te schaffen zonder dit vooraf duidelijk onder de aandacht te brengen van de Gemeenteraad.

Het is niet meer uit te leggen
Trottoirs vol met planten want er moet meer groen maar tegelijkertijd overal bomen en struiken
verwijderen. Klauwen vol met geld uitgeven aan bushaltes en speeltuinen die vervolgens door grote groepen inwoners niet te gebruiken zijn. Inwoners die melden dat gehandicaptenparkeerplaatsen niet voldoen krijgen te horen dat ze dan maar moeten gaan lopen.

Het is niet meer uit te leggen
Een stichting oprichten om de toegang tot zorg toegankelijker te maken en multidisciplinair werken te bevorderen, maar het structureel falen hiervan oogluikend blijven aanzien. Inwoners die hulp nodig hebben, ondanks de wettelijke termijnen, meer dan een jaar laten wachten op een rolstoel, een scootmobiel, huishoudelijke hulp, leerlingenvervoer en toegekende vergoedingen. Niet goed functionerend doelgroepenvervoer met, voor de doelgroep, alle gevolgen van dien.

Het is niet meer uit te leggen
Bestuurders die plotseling gaan roepen dat ze de oplossing hebben, namelijk luisteren naar inwoners en compromissen zoeken. Zeg maar wat de normale gang van zaken zou moeten zijn. Het is niet meer uit te leggen. Het roer moet om!

Paul van Waasdijk en Danny Rombouts
Stichting Onbeperkt Zuidplas

Dit is een opinie artikel of ingezonden brief, geschreven door de ondertekenaar. Het is dan ook zijn of haar mening en niet geschreven en ook niet onderschreven door de redactie. Wie ook een opinie artikel wil insturen nodigen we van harte uit op info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie