8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Onbeperkt Zuidplas overhandigd rapport aan wethouder Klovert

Stichting Onbeperkt Zuidplas heeft op vrijdagavond 1 maart een rapport overhandigd aan wethouder Klovert. Het rapport is een bloemlezing van casussen waarbij volgens de stichting iets misgaat in relatie tot de gemeente.

Het rapport werd in dorpshuis Swanla, waar zo’n 35 belangstellenden aanwezig waren, formeel overhandigd.
De belangstellenden, waaronder aanwezige raadsleden, kregen na de overhandiging het rapport ook.

De casussen in het rapport gaan bijvoorbeeld over WMO-indicaties, maar ook over klachten van de buitendienst of het sluiten van gordijnen terwijl er inwoners met een protestmars voor het gemeentehuis staan. Het document is opgebouwd uit casussen, bevindingen en aanbevelingen.
Bij de overhandiging van het rapport gaven de initiatiefnemers aan dat de aanbevelingen niet gecontroleerd zijn op de juridische of wettelijke haalbaarheid. Klovert, die het rapport in ontvangst nam dankte de initiatiefnemers en beloofde om met de gemeente de aanbevelingen uit het rapport te gaan bestuderen.

Stichting Onbeperkt Zuidplas is een initiatief van Paul van Waasdijk en Danny Rombouts. Beide waren in het verleden betrokken bij het Platform gehandicapten en chronisch zieken in Zuidplas. Vanuit de nieuwe stichting willen Van Waasdijk en Rombouts samen met andere vrijwilligers mensen uit Zuidplas bijstaan die vastlopen in een hulpvraag vanwege bijvoorbeeld een taalachterstand, armoede, handicap, discriminatie of chronische ziekte. De stichting geeft informatie, adviseert inwoners en wijst de weg naar andere instanties die hulp kunnen bieden. Ook wil de stichting inwoners zelf begeleiden en adviseren bij procedures, klachten en bezwaren.

Tijdens de avond kregen ook andere organisaties (stichting Kernkracht, Senioren Actief Zuidplas en Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding de mogelijkheid om zich voor te stellen.

Na de overhandiging van het rapport reageerde Wethouder Klovert voor de camera van Gouwe IJssel Nieuws op de ontvangst van het rapport. Ook lichtte de wethouder toe waarom de rolgordijnen dichtgingen toen een groep inwoners voor het gemeentehuis stond om een petitie aan te bieden.

Advertentie