8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Lions tevreden over ‘Queen in Concert’

Na een stilte van 10 jaar blies Lionsclub Zevenhuizen het voorjaarsconcert nieuw leven in met Queen in Concert. Op zaterdagavond 2 maart 2024 was de Hervormde Kerk in Zevenhuizen omgetoverd in de muziekzaal waar klassiek rock ontmoet.

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude verzorgden het optreden met nummers van Queen. Het orkest stond onder leiding van Madeleine Boertje, met medewerking van Bernd van den Bos. Het werd een mooi optreden in de tot muziekzaal ingerichte en sfeervol verlichte Dorpskerk Zevenhuizen, die tot de nok toe gevuld was met verwachtingsvol gestemde bezoekers.

Lionslid José de Wit, lid van de concertcommissie van de Lions, blikt tevreden terug. “Ik heb louter positieve verhalen gehoord van het publiek”, glimlacht hij. Hij is blij dat Lionsclub Zevenhuizen, dankzij het publiek en de sponsoren, een cheque van €2.500 kon overhandigen aan Stichting Zuidplas Helpt. Deze stichting biedt een helpende hand aan mensen in Zuidplas die incidentele, schrijnende of bedreigende nood ervaren. Als verrassing werd dit bedrag nog verdubbeld door een schenking van de Rommelmarktcommissie van de Hervormde GemeenteZevenhuizen.

Nummers als ‘Barcelona”, een speciaal gearrangeeerde versie van “We are the champions en het ontroerende “Who wants to live forever” brachten het publiek in vervoering. Het slotstuk was het bombastische “Bohemian Rhapsody”. De Wit acht de kans groot dat ze volgend jaar weer een voorjaarsconcert organiseren. Lionsclub Zevenhuizen organiseert naast het voorjaarsconcert ook de plantenmarkt, de Lions Rottemerenloop en de Lions Zuidplas Rally. 

Advertentie