8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

BBB Fractie waterschap dringt aan op registratie riool overstort 

De BBB fractie heeft vandaag aangekondigd dat zij zich krachtig zullen inzetten voor de invoering van een gedegen registratiesysteem voor riool overstorten bij het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Met het oog op de toenemende zorgen over de waterkwaliteit in onze regio, is de BBB fractie van mening dat een nauwkeurige registratie van riool overstorten essentieel is voor het behoud van gezond en schoon water.

De recente bezorgdheid over de mogelijke negatieve effecten van riool overstorten op ons milieu en de waterkwaliteit heeft de BBB fractie aangezet tot actie. Na het stellen van vragen bleek dat er nog geen gezamenlijke gemeentelijke registratie is georganiseerd. Zij dringen er bij lokale gemeentes op aan om een systeem te implementeren dat alle riool overstort calamiteiten nauwgezet documenteert en traceert. Hiermee wordt beoogd om beter inzicht te krijgen in de frequentie, omvang en mogelijke gevolgen van dergelijke gebeurtenissen en ook de impact hiervan op de waterkwaliteit.

Fractievoorzitter Mariëlle de Jong verklaart: “De waterkwaliteit is van vitaal belang voor de gezondheid van onze burgers en ons milieu. Het gebrek aan een georganiseerde registratie van riool overstorten kan leiden tot onduidelijkheid. De factoren van impact op de waterkwaliteit gaan een steeds belangrijker rol spelen.  We moeten proactief handelen om de waterkwaliteit te waarborgen en de gezondheid van onze samenleving te beschermen.

De BBB fractie benadrukt dat een transparant registratiesysteem niet alleen van belang is voor de lokale overheden, maar ook voor het informeren van burgers over mogelijke risico’s en het bevorderen van bewustwording omtrent watergebruik en -bescherming.

BBB Lid Nicki de Haaij voegt toe: “Het registreren van riool overstorten is een logische stap naar verantwoord waterbeheer. We moedigen lokale overheden aan om samen te werken en deze registratie in te voeren, wat uiteindelijk zal bijdragen aan een duurzamer en gezonder leefmilieu.”

De BBB fractie kijkt uit naar een constructieve samenwerking met andere politieke partijen en belanghebbenden om dit initiatief te bevorderen en de waterkwaliteit in onze regio te waarborgen.

Advertentie