zondag 28 april 2024

Heren Zevenhuizen 2 kan Shot niet van zich afhouden

De heren van Zevenhuizen 2 speelden zaterdag uit tegen het team van Shot, die net achter Zevenhuizen op de ranglijst staat. De Zevenhuizense heren konden niet voorkomen dat dit team in eigen huis dichter naar hen kwam op de ranglijst. Via de setstanden 25-20, 27-29, 25-18 en 25-23 werd de wedstrijd met 3-1 door Shot gewonnen.

Volledige selectie

Trainer/coach Ronald de Rooij met Thomas van Rij als assistent, kon weer beschikken over de volledige selectie. Hij stelde de volgende basis op: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Bram van der Wel, Jens Everaart, Damian Lustig, Luca van Hal en libero Kyan Merkus. Zevenhuizen startte niet echt lekker en kwamen al gelijk op achterstand en bij 10-5 werd de eerste time-out genomen. De Zevenhuizense passing was redelijk op orde, maar de blokkering van Shot zat behoorlijk dicht. Na een tweede time-out begon het bij Zevenhuizen beter te lopen. Het had de eigen blokkering beter op orde  en kon met de eigen service meer druk op Shot uitvoeren. Uiteindelijk wist Shot deze set met 25-20 naar zich toe te trekken.

Spannende tweede set

In de tweede set startte Zevenhuizen met dezelfde basis  en wist gelijk op de service van Julian Perdijk een 2-5 voorsprong te nemen. Langzaam kwam Shot weer dichterbij via hun sterke diagonaal aanvallen. Op 12-11 nam Zevenhuizen de eerste time-out. Hiermee kwam de energie weer in het team. De service van Jens Everaart dwong Shot om bij 11-16 een time-out te nemen. Dat hielp Shot er weer bovenop. Na een time-out voor Zevenhuizen op 18-16, nam Marc Prosman de plek van Jens Everaart over op de diagonaal. Zevenhuizen bleef Shot telkens voor, maar aan he einde van de set kwam Shot langszij. Ze kregen ook het eerste setpoint op 25-24. Een sterke Tom Sonneville hielp Zevenhuizen er bovenop en pakte het setpoints terug. Zo kon Zevenhuizen deze set met 27-29 verzilveren.

Niet in eigen spel

In de derde set bleef Marc Prosman staan en nam Elwin Oskam de plek in van Bram van der Wel. Deze set was een kopie van de eerste set. Zevenhuizen kwam niet tot het eigen spel. Ze speelden te voorzichtig. Gedurende de set voerde coach Ronald de Rooij een dubbele wissel uit. Emanuel van Rangelrooij en Bram van der Wel kwamen in het veld voor Tom Sonneville en Elwin Oskam. Ondanks een aantal mooie blokkeringen van Damian Lustig, kon Shot deze set met 25-18 binnenhalen.

Donderspeech

In de vierde set startte Zevenhuizen met Emanuel van Rangelrooij als spelverdeler. Jake Anfiloff kwam op de positie van Luca van Hal. Shot bleef echter sterk spelen. Op 10-4 volgde een time-out met donderspeech voor de jongens van Zevenhuizen. Dit leek effect te hebben. Langzaam kroop Zevenhuizen iets dichterbij. Op 18-12 kwam Tom Sonneville terug voor Emanuel van Rangelrooij. Zevenhuizen zette hun herstel door. Shot kwam op 24-21 op matchpoint. Marc Prosman bleef goed serveren. Op 24-22 en 24-23 nam Shot twee time-outs en pakt uiteindelijk deze set met 25-23. Zevenhuizen is te laat gaan volleyballen.

Volgende wedstrijd

Voor het tweede herenteam staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst op de rol Om 16.15 uur wordt in Swanla deze wedstrijd tegen Irene HS 1 uit Bilthoven gespeeld. In de uitwedstrijd wist Irene met 3-1 te winnen, voor de Zevenhuizense heren de gelegenheid om zich te revancheren.