8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Turnsters NGV superieur bij Tuco Lek en IJssel

Tijdens de Toestelfinales van de TUCO wedstrijd Rayon Lek en IJssel van afgelopen zaterdag lieten de turnsters van NGV zich weer van hun beste kant zien door veel medailles mee naar huis te nemen.

De instappers niveau 5 behaalden op sprong brons voor Romée Voorheijen, zilver voor Liv de Groot en goud voor de Deliah Bouwland. Op brug was er zilver voor Fenna Jongste en goud voor de Groot. Op de altijd onberekenbare balk was er heel knap brons voor de Groot en goud voor Voorheijen. Op vloer was er brons voor Voorheijen, zilver voor Bouwland en goud voor De Groot.

Voor de jonge turnsters in de categorie Middenbouw niveau 6 was er op sprong brons voor Isabella Le Noble. Op Brug was er brons voor Ainérah Pattiapon en zilver voor Aylin Chakioglou. Chloë Steine ontving zilver voor haar balkoefening en Aylin Chakioglou nog eens gouden op de vloer.

Bij de middenbouw niveau 5 pupillen 3 turnden Liselotte Visser op sprong naar zilver en D’vine Curlingford naar goud. Voor de brugoefeningen werden de turnsters beloond met brons voor Visser en wederom goud voor Curlingford. Op balk was er brons voor Visser en goud voor Curlingford. Tot slot mocht Visser voor haar mooie vloeroefening een gouden plak in ontvangst nemen.

Bij de middenbouw niveau 5 pupillen 2 zorgde Lyna Zondervan voor 3 bronzen medailles op sprong, brug en balk. Fleur Moonen behaalde een mooie bronzen medaille voor haar vloeroefening.

De bovenbouw G Jeugd turnsters vulden op de brug het hele podium met goud voor Yenthe Voorheijen, zilver voor Zoë Lobé en brons voor Jillz van der Ham. Van der Ham haalde op sprong brons en Lobé goud. Op balk resulteerde de oefeningen weer in een vol podium. Dit keer brons voor Voorheijen, Lobé kreeg  zilver en Van der Ham nam de gouden plak in ontvangst. Tot slot turnden de turnsters ook nog een 3 medailles bij elkaar op vloer. Brons voor Voorheijen, Zilver voor Lobé en goud voor Van der Ham.

Hanna Smallegange behaalde in de categorie senior bovenbouw G op alle 4 de onderdelen goud.

Advertentie