8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Veel varianten maar nog geen geld voor reconstructie Burgemeester Klinkhamerweg Zevenhuizen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Zuidplas hebben de gemeenteraad, op verzoek van PvdA/GroenLinks, de 31 varianten die zijn voorgesteld voor de herinrichting van de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen toegezonden in een informatienota.

Over deze varianten zijn twee inspraakavonden geweest en is er een werkgroep om te voldoen aan de participatie afspraken en 31 varianten voor 3 plekken binnen een paar honderd meter klinkt in ieder geval creatief. Maar waar creatief is gedacht in oplossingen, komt nog steeds nergens extra geld voor vrij om de plannen uit te voeren. Als de planning van na 2030 blijft staan, kunnen de kostenramingen weer opnieuw gedaan worden.

Op verzoek van de PvdA/GroenLinks fractie zijn er per variant (inclusief niets doen) een raming van de externe kosten gedaan. De duurste oplossing lijkt het toepassen van een traditionele rotonde. De voorstellen gaan over de kruising van de Burg. Klinkhamerweg met de Noordelijke Dwarsweg, de oversteek bij het Kerkepad en de kruising met de Opril/Potgietersingel.

Een van de voorstellen was het opnieuw aanleggen van een voetgangerstunnel bij het Kerkepad dat bij de eerdere reconstructie is weggehaald. Kosten voor het tunneltje worden nu geraamd op 5.750.000 euro. Alle varianten zijn achter elkaar gezet en met een prijskaartje in de onderstaande video.

Advertentie