maandag 29 april 2024

Villa Dorrestein ZVH dames kan schade beperken

De dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen de nummer vijf van de derde divisie Quadrant Bouw VTC Woerden. De Zevenhuizense dames wisten dat dit een cruciale wedstrijd was in het kader van promotiekansen. De wedstrijd in Woerden werd met 3-1 verloren, dus de dames hadden wat goed te maken. Dit is niet helemaal gelukt, via de setstanden 19-25, 19-25, 25-17, 25-23 en 13-15 werd het 2-3 voor VTC Woerden en was een schamel punt voor Zevenhuizen.

Trainer/coach Martin Rutten ondersteunt door Michelle van der Knaap-Bijl  kon niet beschikken over een complete selectie en moest naast Sonja van Mil, Julia Zwinkels, Jolien van Dam ook  Demi van Es missen vanwege blessures maar kon wel speelsters van het tweede team inzetten, Lotte Bijkerk en Nikki van Herk. Villa Dorrestein begon de eerste set met de volgende basis: Marlies Nobel, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Izzy van Spengen, Mariëlle Gerritsen,  Anniek Scheffers en libero Marina Mijajlovic,

Villa Dorrestein begon de eerste set goed met een sterk aanvallende Izzy van Spengen eer werd een kleine voorsprong opgebouwd, die als snel door Woerden teniet gedaan werd door een sterke service. Bij 6-9 nam coach Martin Rutten zijn eerste time-out en Mariëlle Gerritsen kon de opslag terughalen. Dit was niet voldoende en Woerden bleef op de ingeslagen weg doorgaan. Zevenhuizen coach Martin Rutten besloot om bij 10-17 een dubbele wissel uit te voeren en kwamen de speelsters van ZVH 2 in het veld, Lotte Bijkerk en Nikki van Herk voor Izzy van Spengen en Marlies Nobel. Bij Zevenhuizen kwam wat meer structuur en Vera Bruggeman kon goed scoren en dook coach van VTC Woerden in een time-out. Dit had effect en op het eind wist Woerden met een sterke service de verdediging van Zevenhuizen te ontregelen en liep uit naar 19-25.

Coach Martin Rutten liet de opstelling die de eerste set eindigde staan. Villa Dorrestein wist in deze tweede set met de aanvallen van Nikki van Herk en de serve tot 14-14 de stand in evenwicht te houden. Hierna kreeg Zevenhuizen weer te maken met een sterke service van Woerden en nam Zevenhuizen direct bij 14-15 een time-out. Deze kon de opmars van Woerden niet stoppen en met de laatste service van Woerden werd deze set een prooi van de gasten ,met een setstand van 19-25.

Dezelfde opstelling bleef in de derde set staan en na een sterk begin van Woerden, die serverend gelijk een gat sloeg naar 1-5 , wisten de Zevenhuizense dames weer teug te vechten en zorgde ervoor dat bij 5-6 Woerden hun eerste time-out moest nemen.  Met een sterke service beurt van Mariëlle Gerritsen wisten de dames van Villa Dorrestein de stand naar 12-6 te tillen en begon Worden te wisselen. De Zevenhuizense dames wisten dit vast te houden en konden deze set uiteindelijk met 25-17 winnend afsluiten.

In de vierde set ontspon een gelijk opgaande strijd waarbij de beide teams serverend elkaars verdediging bleven te testen. Villa Dorrestein wist deze set uiteindelijk met 25-23 binnen te slepen en zo een vijfde set af te dwingen.

In deze vijfde set gaf weer eenzelfde beeld te zien de teams hielden elkaar lang in evenwicht, maar op het eind kon Woerden met hun aanval en blokkering de doorslag te geven en de  3-2 winst binnen te halen door deze set met 13-15 te winnen.

Door dit nipte verlies blijven de dames van Villa Dorrestein op een tweede plaats staan op ruime afstand van de nummer één VV Utrecht DS 3. Maar de volgende wedstrijden zijn belangrijk, daar nummer drie Dosko in hun nek staat te hijgen. Voor komende zaterdag staat de wedstrijd in Gouda tegen Vollingo DS 2 om 16.30 uur op het programma. Gezien de stand op de ranglijst moeten de Zevenhuizense dames daar de winst kunnen pakken.

Foto’s : André Dirks