8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Van Oudheusdenweg Zevenhuizen open vanaf 22 maart

De van Oudheusdenweg in de Eendragtspolder wordt vanaf 22 maart weer opengesteld voor het verkeer. Dat laat de gemeente Zuidplas weten op haar website. Vanwege de vorst begin januari werd de weg in Zevenhuizen afgesloten.

Volgens de gemeente was de kans was namelijk groot dat de vorst gaten in het wegdek veroorzaakt en dit is gevaarlijk voor weggebruikers. Inmiddels zijn de onderzoeken afgerond en laat Staatsbosbeheer de weg repareren en nemen we maatregelen om de rijsnelheid te beperken. Staatsbosbeheer is de beheerder in opdracht van het recreatieschap Rottemeren, de gemeente gaat echter over de verkeersbesluiten.

Vanaf 14 maart voert de aannemer werkzaamheden uit aan de Van Oudheusdenweg en Slingerkade. Daarna brengen zij versmallingen op de weg aan, zodat de rijsnelheid beperkt wordt. Dit is belangrijk, omdat een lagere snelheid minder kans geeft op nieuwe beschadigingen aan de weg. Als alles naar verwachting verloopt kan de weg op vrijdag 22 maart 2024 weer open voor verkeer.

Na het zomerseizoen is het nodig de weg weer af te sluiten. De werkzaamheden die nu uitgevoerd worden, bieden namelijk maar tijdelijk een oplossing. Na de zomer herstelt de aannemer de weg op een manier dat de weg weer jaren mee kan.

Advertentie