8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Acht kwekers zetten de deuren van de kas open

Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april 2024 en staat in het teken van Groene liefde. Bij ‘Kom in de Kas’ kunnen inwoners acht kassen in de Zuidplaspolder bezoeken. ”Het is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven” aldus de initiatiefnemers. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas.

Kwekers vol passie

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Vol passie vertellen de kwekers over hun Groene Liefde en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. In regio Zuidplaspolder zijn acht verschillende bedrijven te bezoeken die dicht bij elkaar liggen en allemaal modern en duurzaam zijn.

Activiteiten

Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en water geven van de planten.Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Er is een plantenmarkt, groente en fruit show en proeverijen van de streekproducten. Kinderen kunnen zich laten schminken en zich vermaken op een springkussen. Met activiteiten voor jong en oud en boeiende kijkjes achter de schermen is het de moeite waard om op deze bijzondere dag langs de kassen te fietsen.

Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij een drietal locaties aan de Bredeweg (Kwekerij Roos, Bredefleur en Marjoland, volg de instructies van de parkeerregelaar). Vandaar uit kunnen de bezoekers te voet naar de kassen. Voor mindervaliden rijden er pendelbusjes. Kom zoveel mogelijk op de fiets. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

 

Advertentie