8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Burgemeester Weber en buren te gast bij inspirerende Iftar

Ter gelegenheid van de, voor Moslims heilige maand Ramadan werd op 16 maart in Nieuwerkerk aan den IJssel een hartverwarmende iftar georganiseerd. Het evenement, dat werd bijgewoond door de burgemeester van Zuidplas en zijn vrouw, bracht de Turkse vluchtelingengemeenschap in de gemeente Zuidplas en hun Nederlandse buren samen.

De Iftar is de is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Vaak wordt dit gezamenlijk met familie gedaan. De Turkse vluchtelingengemeenschap in Nieuwerkerk aan den IJssel gelooft dat het met de Nederlandse buren en met de burgemeester het nuttigen van de Iftar een bemoedigend signaal van eenheid en betrokkenheid aan de gemeenschap zal worden afgeven.

De Ramadan duurt tot 9 april waarna vanaf dinsdagavond 9 april tot en met woensdagavond 10 april het Suikerfeest zal plaatsvinden. Burgemeester Weber verwoorde het op X alsvolgt : “Ramadan als periode van bezinning. En niet om te bedenken wat een ander beter kan doen maar wat ik positief kan bijdragen. En de iftar maaltijd als symbool van verbinding”.

Advertentie