8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Inwoners Westeindeflat Moordrecht in de kou door inbraak

Een paar weken geleden is er ingebroken in de Westeindeflat in Moordrecht. Op de bovenste etage heeft de inbreker het luik naar de technische installatie opengebroken en elektronica gestolen. In deze ruimte staat de centrale verwarming. Volgens een bewoonster heeft de inbreker zichzelf hierbij akelig verwond. “Er was overal bloed”.

Westeindeflat
Geforceerd luik naar de technische ruimte

Sinds de inbraak werkt de verwarming van de flat volgens de bewoonster niet goed meer. Meerdere bewoners hebben klachten. Een buurman van de bewoonster kwam deze week in paniek naar haar toe met het verzoek woningbouwvereniging Mozaïek te bellen. “Ik begreep nu dat de hele flat zonder verwarming zit”. Ze weet niet hoe dit kan. “Er is al meerdere keren een monteur geweest, maar zonder resultaat. En dat allemaal door een inbraak”.

De woningbouwvereniging Mozaïek Wonen bevestigt de inbraak en vindt het vervelend voor de bewoners. “De verwarmingsinstallateur heeft in opdracht van Mozaïek Wonen de volgende dag het ontvreemde onderdeel geplaatst en de verwarming gerepareerd. Er zijn daarna helaas nog een paar storingen geweest, maar ook die zijn zo snel mogelijk opgelost. Als er bewoners zijn die nog kou ervaren, vragen we hen om contact op te nemen met Mozaïek Wonen. We informeren de bewoners hierover per brief. Dit willen we graag met elkaar oplossen want in een koude woning verblijven is niet fijn”.

Advertentie