8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Rollator-APK ochtenden Nieuwerkerk groot succes

Op de maandag 15 januari en 19 februari 2024 organiseerden het SAZ Repair Café Zuidplas en de afdeling Nieuwerkerk a/d IJssel van de Zonnebloem een rollator-APK. Vrijwilligers van het Repair Café keken belangeloos de aangeboden rollators na op loophoogte, remmen en verdere technische staat. Zo nodig werden zaken bijgesteld, schroeven en bouten aangedraaid, gerepareerd of alleen gesmeerd.

De bezoekers werden welkom geheten met een kop koffie of thee gecompleteerd met een heerlijke stroopwafel. Op 15 januari stelde de bewonerscommissie van Dianthus de recreatiezaal ter beschikking. Op 19 februari was men te gast in muziekschool MOZ-art. Op het gemak konden de bezoekers genieten van de lekkernij terwijl hun karretje werd nagekeken. Ook werden adviezen gegeven over gebruik en onderhoud. Het was een drukte van vanjewelste.

Een rollator-APK blijkt eerder een noodzaak dan luxe. In vrijwel alle gevallen moesten remmen en de loophoogte opnieuw worden afgesteld. Ook het klapmechaniek behoefde veelvuldig bijstelling. In Dianthus kwamen 17 bezoekers met hun heilig koetje; in muziekschool MOZ-art maar liefst 26. Allen gingen voldaan, tevreden en bijgekletst de deur weer uit.

Het plan is ook om in de andere dorpen van Zuidplas dit jaar een rollator-APK te houden. Houdt u de media in de gaten. U kunt ook met uw rollator langskomen tijdens de normale ochtenden van het SAZ Repair Café. Net als met andere defecte spullen.

Het SAZ Repair Café, de Zonnebloem Nieuwerkerk, de Bewonerscommissie Dianthus en MOZ-art kijken met voldoening terug op twee nuttige, gezellige en dankbare ochtenden.

Openingstijden SAZ Repair Café Zuidplas

– de Kroon, Moordrecht: 2e en 4e maandag van de maand, 9:30 – 12:00

– Swanla, Zevenhuizen: 1e en 3e woensdag van de maand, 9:30 – 12:00

– Dorpshuis OpMoer, Moerkapelle: 2e donderdag van de maand, 9:30 – 12:00

– Dianthus, Nieuwerkerk: 1e en 3e vrijdag van de maand, 9:30 – 12:00

Advertentie