8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Handen vol werk voor Brandweer door aanleg glasvezel in Nieuwerkerk (video)

De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft handen vol werk aan de meldingen die worden veroorzaakt door de aanleg van glasvezel door Delta Fiber in Nieuwerkerk aan den IJssel. De werkzaamheden zijn van Dorrestein naar de wijk Zuidplas verplaatst en ook hier worden regelmatig gasleidingen geraakt. Afgelopen week was een waterleiding over het hoofdgezien wat heeft geleid tot een waterballet (zie onderstaande video van Jantien Stek) tekst gaat onder video verder…

Bij werkzaamheden wordt er een zogenaamde Klic melding gedaan waar de gas- en waterleidingen liggen. Uit verhalen van de medewerkers lijkt dit vaak niet te komen met de werkelijkheid maar vaak is het kwaad dan al geschied. Diverse bronnen vragen zich wel af waarom de aanlegploeg niet eerst proefsleuven graaft en gelijk met een graafmachine in de grond gaat.

Delta legt door de hele gemeente een glasvezelnetwerk aan nadat met de gemeente is overeengekomen dat er geen degeneratiekosten betaald hoeven te worden. Dat is een bijdrage voor het herstel van het straatwerk. Hierin is zeker niet meegenomen de kosten van de vrijwillige brandweer die op dit moment bijna wekelijks mag uitrukken. Hieronder de uitrukken vastgelegd via P2000 meldingen. KPN heeft laten weten dat er mogelijk ook nog een glasvezelnetwerk wordt aangelegd in de komende jaren.

Meldingen
21/10 De Els
08/11 Luxemburgsezoom
24/11 John. F. Kennedyplantsoen
06/12 Mozartstraat
24/01 Torenstraat
08/02 Bosveen
11/03 Kamilleveld
14/03 Madeliefveld
18/03 Hertenkruid
20/03 Slangenkruid
20/03 Speenkruid (waterleiding)

Advertentie