8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

QBUZZ bus vanaf eerste dag in Vijfde Dorp

Vervoer Qbuzz is voornemens om vanaf de eerste oplevering in het nieuwe Vijfde Dorp met een buslijn te gaan rijden. Dit is door gedeputeerde Zevenbergen beloofd aan verkeerswethouder De Haas in een overleg bij de Provincie Zuid-Holland

Qbuzz, die in december de concessie overneemt van de huidige vervoerder Arriva, heeft in haar concept vervoersplan een paragraaf over de komst van het Vijfde Dorp opgenomen. Hierin staat ook dat vanaf de eerste dag van het Vijfde Dorp het OV gaat rijden. Dat vertelde wethouder de Haas in de commissievergadering afgelopen dinsdag tijdens de behandeling van het bestemmingsplan.

Molenaar (ChristenUnie-SGP) vroeg wel dat er wordt gezien als eerste dag. Van Wijnen (VVD) vond dat hij dit al langer hoorde maar hoe concreet dit is. Wethouder de Haas kon beide raadsleden geruststellen, als de eerste bewoner een sleutel krijgt gaat er gereden worden met openbaar vervoer. Van Wijnen pleitte wel dat dit snel hoogwaardig openbaar vervoer moet worden zoals bijvoorbeeld een R-NET snelbus.

Wat de verdere impact is voor de overgang van Arriva naar QBUZZ voor onze regio is nog niet bekend, pas als het vervoersplan langs alle inspraakronden is geweest, wordt het plan definitief. De Provincie Zuid-Holland is de opdrachtgever van het streekvervoer in de regio met de bus.

Advertentie