8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Geluidswand speeltuin Polderdreef geschrapt na B&W besluit

Het College van B&W in de gemeente Zuidplas heeft in haar vergadering van 12 maart besloten om af te zien van een geluidswand aan de Polderdreef in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat is terug te lezen in de besluitenlijst die afgelopen week pas werd gepubliceerd. De gemeente heeft zelf de media hier niet over geïnformeerd, terwijl Zuidplas met dit besluit landelijke aandacht van Hart van Nederland en RTL-Nieuws kreeg. De speeltuin heeft een postzegelformaat en kent een klimrek, schommel, glijbaan en wipkip.

In het besluit is ook terug te lezen dat de stichting Onbeperkt Zuidplas antwoord gaat krijgen op de door haar gestelde vragen. De gemeente stelt in het besluit : “Naar aanleiding van binnengekomen melding over ervaren geluidsoverlast op de speelplek op de Polderdreef en de uitkomst van de enquete die aangeeft dat de ervaren geluidsoverlast zich uitstrekt tot meer mensen dan alleen de melder, is er gezocht naar maatregelen om de ervaren geluidsoverlast op deze plek te verminderen voor de omwonenden“.

Dit is bijzonder dat dit terugkeert in het besluit van B&W omdat uit de informatieavond bleek dat de enquête niet representatief te zijn en kwam naar voren dat de overlast vooral over andere zaken ging en niet over spelende kinderen die geluid maken. Tijdens deze avond maakte wethouder Zijlstra de opmerking dat het geluidsoverlast van spelende kinderen door opvoeding komt, waar hij later op terug moest keren. De melder van de overlast woont aan de overkant van het water, niet in het buurtje van de speeltuin. B&W moet volgens het verslag nu een besluit nemen omdat hierover in de gemeenteraad vragen over gesteld zijn.

Onbeperkt Zuidplas liet op haar sociale media al weten dat de grote mandschommel, die onder het mom van geluidsoverlast was weggehaald, nog niet terugkeerd. Wel gaat de gemeente in overleg met de bewoners om verder de speeltuin in te richten en de overlast te beperkten. Deze overlast blijkt van jongeren te komen maar de ouders vroegen de jongerenwerker al, om deze gelijk bij de ouders te melden om het op te lossen.

Advertentie