8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Wethouder Schuurman in overleg met minister De Jonge over bijdragen

Wethouder Schuurman heeft afgelopen week namens het college van B&W een overleg gehad met minister Hugo de Jonge over het verkrijgen van geld. Dit maakte hij bekend tijdens de commissievergadering Middelen en Bestuur afgelopen dinsdag 19 maart.

Schuurman is op zoek naar extra geld om het exploitatietekort waarmee het eerste deelplan is gestart, kleiner te maken. Hiervoor worden alle subsidieregelingen uitgepluisd op het gemeentehuis en vroeg Schuurman een bijdrage aan de minister. Schuurman kreeg geen zak geld van de minister, maar De Jonge beloofde wethouder Schuurman mee te zoeken naar mogelijke regelingen die geld opleveren.

Tijdens de discussie in de raadscommissie ging het ook over het meebetalen door de partners aan de kosten. Vooral de wensen van het Hoogheemraadschap moeten volgens de commissie, onder aanvoering van de ChristenUnie/SGP, ook betaald worden. Hierover gaat wethouder Schuurman nog wel in gesprek met het waterschap, maar vooral met als doel niet tegenover maar weer naast elkaar te staan.

De wethouder vertelde ook nog dat er goede vooruitgang zit in de onderhandelingen met de Grondbank. Zuidplas kon niet alle gronden uitnemen zoals eerder overeengekomen door gebrek aan geld. Hierdoor blijft de Grondbank langer bestaan maar dit moet wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders Rotterdam (40%), Provincie (40%), Gouda(6%) en Waddinxveen (5%). Zuidplas is zelf voor 9% aandeelhouder.

Advertentie