8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Explosieve groei boetes in Zuidplas

Volgens de jaarcijfers van het Centraal Justieel Incasso Bureau (CJIB) zijn er in 2023 voor maar liefst € 2.382.757 aan boetes opgelegd. Ruim de helft van het aantal overtredingen die werden beboet waren snelheidsovertredingen op de snelwegen A12 en A20. een goede tweede hierin was de cameracontrole in Zevenhuizen op het Zuideinde.

In totaal kregen 19.764 overtreders een wit-paarse envelop binnen na het plegen van een overtreding in de gemeente Zuidplas. In 2022 was dit aanzienlijk lager met de 11.051 sancties van overtredingen gepleegd in Zuidplas. Dit staat haaks op de cijfers van buurgemeente Waddinxveen waar het aantal boetes in een aantal jaar gehalveerd is.

In Zuidplas is 72% van de gepleegde overtredingen het overschrijden van maximumsnelheid op de autosnelwegen A12 en A20. Met 15% staan overige verkeersfeiten op een tweede plek. Dit komt door de vele bekeuringen bij de knip op het Zuideinde in Zevenhuizen. Het handheld bellen staat op een derde plek met 4%. Met een speciale camera heeft de landelijke eenheid van de politie regelmatig controles gehouden op het vasthouden van een apparaat tijdens het rijden.

In totaal werden er om 347 redenen een of meer boetes uitgedeeld. Hierbij zijn veel specifieke overtredingen die horen bij het vrachtvervoer en verkeer op de autosnelweg. Het hoogste boetebedrag is 800 euro (niet opvolgen van bevel van politie ivm vrachtvervoer).

Advertentie