zaterdag 27 april 2024

Villa Dorrestein ZVH dames laten zich niet verrassen

De dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in het eigen huis Swanla tegen  het reserve team van Limes uit Vleuten. De Zevenhuizense dames wisten dat zij moesten winnen om promotie naar de tweede divisie mogelijk te maken, met nog drie wedstrijden te gaan. Deze druk was duidelijk binnen het team aanwezig en pas na twee sets was dat weg. Via de setstanden 25-22, 22-25, 25-10 en 25-16 werd een 3-1 overwinning en vier punten behaald.

Trainer/coach Martin Rutten geassisteerd door Michelle van der Knaap – Bijl en  Jolien van Dam kon niet over een fitte selectie beschikken. Julia Zwinkels en Demi van Es waren nog niet hersteld. Wel was Nikki van Herk uit het tweede damesteam als reserve aanwezig.  Villa Dorrestein begon de wedstrijd met de volgende basis: Marlies Nobel, Vera Bruggeman, Tara van Zijl,  Mariëlle Gerritsen,  Anniek Scheffers, Sonja van Mil en libero Marina Mijajlovic

In een rommelige eerste set wisten de Zevenhuizense dames bij vlagen met hun serve de verdediging van Limes te testen. Na 10-10 wist Zevenhuizen de coach van Limes te bewegen om een time-out te nemen bij 13-10. De opslag werd terug gehaald, maar Zevenhuizen kon deze weer terug pakken en met hun eigen service punten scoren. Uiteindelijk weet Vera Bruggeman met haar aanval deze set met 25-22 binnen te slepen.

Met dezelfde opstelling begon Villa Dorrestein aan de tweede set. Vanaf het begin wist Zevenhuizen met hun service van onder andere Sonja van Mil een voorsprong van 9-4 en wist deze verder op te bouwen tot 18-12. Hierna stokte het bij Zevenhuizen, de passing verliep niet goed en de blokkering van Limes wist de aanvallen te keren. Bij 18-15 kwam Nikki van Herk binnen de lijnen voor Sonja van Mil en bij 18-17 nam Flore Gravensteijn de positie van Vera Bruggeman over. Dit hielp niet en bij 18-18 nam coach Martin Rutten zijn eerste time-out. Direct kon Flore Gravensteijn de serve terug halen. Maar dat was van korte duur. Limes had de smaak te pakken en wist met hun service gelijk twee keer te scoren. De time-out van Zevenhuizen bij 19-21 leverde nog een goede side-out op, daarna bleef Limes goed spelen. Nikki van Herk wist Zevenhuizen nog goed in de achtervolging te houden, maar kon niet verhelpen dat Limes deze set met 22-25 naar zich toe trok.

Coach Martin Rutten liet Flore Gravensteijn en Nikki van Herk in de derde set staan en nu kon Villa Dorrestein het initiatief naar zich toetrekken. Met een sterke service van Mariëlle Gerritsen wist Zevenhuizen de coach van Limes te bewegen om bij 10-5 een time-out te nemen, Aanvallend kon Nikki van Herk goed scoren en Zevenhuizen liep verder uit. Bij 14-6 volgde de tweede time-out van Limes. Villa Dorrestein wist met Anniek Scheffers en Marlies Nobel aan de serve weer voldoende druk te zetten op de verdediging van Limes. Zelfs libero Marina Mijajlovic wist met een verdedigende actie na een aanval van Limes te scoren. Voor Flore Gravensteijn viel de eer om met haar blok deze set met 25-10 af te sluiten.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de vierde set en wisten de ingeslagen weg te vervolgen. Serverend hield Villa Dorrestein Limes onder druk en liepen weer uit. Na de eerste time-out van Limes begon de coach zijn opstelling met een dubbele wissel anders te zetten. Dit mocht niet baten en Zevenhuizen bleef goed doorgaan met scoren. In de eindfase wist Limes een tweetal punten op rij te maken en nam coach Martin Rutten bij 23-16 een time-out. Nikki van Herk zorgde voor het match point en Tara van Zijl kon deze verzilveren en zo Villa Dorrestein de setwinst van 25-16 geven en gelijk vier punten.

Voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein staan nog twee wedstrijden op het programma, zaterdag 6 april spelen zij in Rijswijk tegen het tweede team van Inter Rijswijk om 14.15 uur. De laatste wedstrijd van deze competitie is op zaterdag 13 april in eigen huis Swanla tegen de nummer drie van deze derde divisie Switch uit Utrecht. Deze wedstrijd kan beslissend zijn voor de promotie naar de tweede divisie.

Foto’s : André Dirks