8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Zonnebloem maakt uitje naar de Keukenhof

Een heerlijk uitje naar de Keukenhof. Dankzij de steun van de gemeente en de tomeloze inzet van de vrijwilligers van de Zonnebloem Nieuwerkerk aan den IJssel! Men had een heerlijke dag uitgekozen voor het uitstapje. Droog, zo nu en dan de zon en niet te warm. Van de opstapplaatsen aan de Dianthus en de Meander vertrokken afgelopen woensdag uiteindelijk twee bussen vol met deelnemers en een aantal vrijwilligers.

Het bestuur was er al maanden bezig met de organisatie. Het aanhaken aan de activiteit dat in het kader van 75 jaar De Zonnebloem was opgezet samen met de Keukenhof. Daarna natuurlijk de financiering, waar de gemeente Zuidplas heeft meegedacht. Vervolgens het vervoer waar de busmaatschappij dan weer iets extra’s heeft gedaan. En vervolgens het organiseren van vrijwilligers die de deelnemers begeleiden, zoals het voortduwen van rolstoelen. 

En dan de avond ervoor het regelen van badges en stickers voor rollators en rolstoelen. Maar dan uiteindelijk is het zo ver. Inladen van de bussen en nagaan of iedereen er is die zich had opgegeven. En dan …… op pad. Het viel iedereen wel op, hoe goed het was georganiseerd. Iedereen voor zien van Zonnebloem badge en het in en uitladen van rollators ging snel. Zodra iedereen uitstapten was er heerlijk appelgebak. Daarna ging men er op uit om het park te ontdekken. 

Een enorme bloemenpracht met Hollandse tafereeltjes. Denk aan een molen, waterpartijen etc. Zo nu en dan een paviljoen dat nodig was geweest als het zou regenen. Maar er was veel te zien. de vrijwilligers, ook die zich eenmalig beschikbaar hadden gesteld, kweten zich prima van hun taak. Zij brachten alle deelnemers door het park. Tussendoor had de groep nog een heerlijke lunch waar niemand over klaagde. 

Sommige deelnemers waren zo blij dat ze mee konden gaan. “Jullie hebben het zo mooi geregeld, ik wilde altijd al eens naar de Keukenhof, maar dat kan ik zelf niet meer regelen”, zei één van de deelnemers. Een ander zei dat ze al jaren nergens meer naar toe kan gaan, maar “de uitstapjes van de Zonnebloem lukken gelukkig nog wel”. En een ander gaf aan dat ze na vandaag weer twee dagen rust moet nemen. 

De organsatie kon gelukkig weer iedereen rond half vier de bussen in krijgen en uiteindelijk reden de vrijwilligers dan weer met een groep zeer tevreden deelnemers weer op huis aan. Rond vijf uur was de laatste gast thuis afgeleverd. 

Dat ook de vrijwilligers hadden genoten van hun dagje uit blijkt wel uit het appje dat we kregen waarin één van hen zei: “hartelijk dank voor de super geslaagde en goed georganiseerde dag van vandaag in de Keukenhof.”

Advertentie