8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

388 bomen geplant bij bedrijventerrein Coenecoop

Het bedrijventerrein Coenecoop wordt een stuk groener. Wethouder Albert Kerssies hielp mee met het aanplanten van de eerste boom. En er volgen er nog 387. Door het toevoegen van verschillende soorten bomen wordt het gebied niet alleen groener, er ontstaat ook meer ruimte voor planten en dieren.

Waddinxveen plant 388 bomen in bermen langs rijwegen, fietspaden en sloten
Waddinxveen plant verschillende soorten bomen zoals de iep, populier, perenboom en esdoorn. Wethouder Albert Kerssies is blij met de komst van de bomen. “De gemeente heeft als ambitie om voor ieder huishouden een boom te hebben in de openbare ruimte. Met de aanplant van de 388 bomen zetten we een grote stap op weg naar die ambitie”.

Voor ieder huishouden een boom
Waddinxveen groeit. Om het groene karakter van Waddinxveen mee te laten groeien, willen we voor ieder huishouden een boom in de openbare ruimte hebben. Zo groeit niet alleen het aantal huishoudens van Waddinxveen, maar ook het aantal bomen. Niet op iedere plek kan een boom geplant worden. Soms liggen er bijvoorbeeld kabels en leidingen in de grond waardoor er geen boom kan groeien. Daarom onderzoekt Waddinxven op welke locaties men nog meer bomen kunnen toevoegen.

Het toevoegen van bomen heeft enorm veel voordelen
Tijdens warme zomerdagen zorgen bomen voor schaduw en verkoeling. En ze trekken insecten aan en zorgen voor schuil- en nestelplaatsen voor dieren zoals vogels.

Advertentie