8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Zuidelijke Dwarsweg 6 weken dicht door werkzaamheden

De Zuidelijke Dwarsweg in Moordrecht wordt tussen de Middelweg en de Knibbelweg/Derde Tochtweg voor ongeveer 6 weken afgesloten. Dat heeft de gemeente laten weten in een brief aan de direct omwonenden en op gele borden in het gebied. Echter wie de link volgt op de borden naar de gemeentelijke website, kan (nog) geen informatie vinden over de werkzaamheden. Op de website Melvin, waar navigatiesoftware en sommige hulpdiensten gebruik van maken, is niets te vinden van een afsluiting. Dit is niet de eerste keer dat de communicatie van de gemeente ontbreekt bij werkzaamheden.

In de brief is terug te lezen dat door het toenemende (zware) verkeer op de Zuidelijke Dwarsweg is er spoorvorming op de passeerstroken tussen de Middelweg en Knibbelweg ontstaan. Daarom gaat Zuidplas deze stroken opnieuw bestraten. De afgelopen tijd is er zand afgevoerd vanaf het Koningskwartier naar een opslaglocatie aan de Bredeweg en zijn er grote werkzaamheden geweest door de Gasunie langs de Vierde Tocht.

Volgens de brief starten de werkzaamheden op 29 april 2024 en duren afhankelijk van de weersomstandigheden 6 weken. Tijdens de werkzaamheden sluit de gemeente de Zuidelijke Dwarsweg af voor doorgaand verkeer en stelt men een omleiding in. De woningen en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Op de borden staat dat de afsluiting tot 31 mei 16:00 uur zal duren.

Drempel Bredeweg

Met het plaatsen van een drempel in de Bredeweg te Zevenhuizen ter hoogte van nummer 180 wil de gemeente Zuidplas het verkeer minder hard laten rijden voor het kruispunt met de Zuidelijke Dwarsweg. Hiermee hoopt men op minder ongelukken op dit kruispunt. Kortgeleden kwam er nog een bestelbus op zijn dak terecht na een ongeval. Volgens de borden op straat, gaat dit op 17 april gebeuren.

Advertentie