8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Twee Zevenhuizense musea open

De twee Zevenhuizense musea Ons Verleden én Ons Molenverleden heten u welkom op zaterdag 20 april. Men is dan geopend tussen 13.30 en 16.00 uur.

Op de begane grond wordt bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle is een nieuwe tentoonstelling te zien over landkaarten uit atlassen. Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, wordt een film vertoond over een molen van de Tweemanspolder. Adres: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig.

St. Oud Zevenhuizen-Moerkapelle
De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat. Hier is sinds kort een tentoonstelling over landkaarten te vinden. De geselecteerde kaarten zijn min of meer gerangschikt op periode, zoals Romeinse tijd en Bourgondische tijd. Daarmee krijgt eerst de landelijke geschiedenis de aandacht. Verdergaand naar de huidige tijd volgt de periode van de droogmakingen en daarmee onze regionale geschiedenis.

Op de bovenverdieping zijn op de daar aanwezige landkaarten alle molens te vinden, die ooit zorgden voor het juiste waterpeil. Naast deze nieuwe tentoonstelling is natuurlijk de reguliere collectie te bewonderen.

U kunt hier terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpt men u bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied. Aan de balie zijn diverse boeken en tijdschriften over de plaatselijke geschiedenis te koop.

Advertentie