8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Petitie gestart over inhoud participatie scholenbouw Zuidplas (video)

In de wijk Zuidplas zijn de gemoederen nog steeds niet bedaard over de toekomst van de drie basisscholen. De scholen in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn toe aan vernieuwing omdat ze zijn afgeschreven maar de manier waarop het college van B&W met het dossier omgaat, net als het projectteam, roepen meer vragen op dan dat er oplossingen voor zijn.

Een inspraaksessie eerder dit jaar deed nogal wat stof opwaaien en tot op de dag van vandaag weigert de gemeente het verslag aan te passen naar wat besproken is. Gouwe IJssel Nieuws heeft de geluidsopnamen gehoord van die avond en die komen inderdaad niet overeen met wat in het verslag staat. Daar maken de deelnamers aan deze avond zich vooral boos over.

Zo boos dat Nieuwerkerkse Lydia Rikkers een petitie is gestart om de noodklok te luiden over hoe de inbreng van deze avond niet goed wordt vermeld en de plannen nu worden omgedraaid. In de onderstaande video legt ze uit waar de pijnpunten zitten. Ze benadrukt dat ze niet tegen nieuwbouw is maar dat bijvoorbeeld een van de uitkomsten van de avond, het zo klein mogelijkhouden van de nieuwbouw, door wethouder Zijlstra is omgezet naar een integraal kind centrum met zogenaamde koppelkansen. Dat is volgens Rikkers tegen de inbreng van de bewoners en ouders van de scholen waar onder zij valt.

De petitie is al 268 keer ondertekend en staat op https://www.petities.com/participatie_zuidplas_niet_oke

Advertentie