8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Uitruk brandweer voor smeulend strijkijzer

Op dinsdagmorgen 23 april moesten de brandweerkorpsen van Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel om 07:45 uur uitrukken voor een melding woningbrand aan de J.A Beijerinckstraat te Nieuwerkerk aan den IJsel. Dat bleek een strijkijzer te gaan die weggesmeuld was op een strijkplank. Vermoedelijk was men vergeten de stekker er uit te halen.

Volgens de brandweer was de kamer waar het strijkijzer en plank stonden zwart geblakerd, door een dichte deur heeft de brand zich niet verder kunnen uitbreiden. Na het blussen werden de resten van het strijkijzer en de strijkplank buiten gezet en kon de brandweer de woning verder inspecteren op schadelijke rook en heeft men de woning doorgelucht met een ventilator. Bij het brandje zijn er geen mensen gewond geraakt maar de schrik zat er goed in. Tijdens de brand was de J.A. Beijerinckstraat afgesloten voor al het verkeer.

Advertentie