8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Arriva breidt dienstregeling bussen uit

Vanaf zondag 12 mei gaat vervoerder Arriva haar dienstregeling wijzigen, de laatste keer voordat in december de uitvoering wordt overgenomen door Qbuzz. Met de uitbreiding van de dienstregeling biedt Arriva haar reizigers een nog betere service. Vooral tijdens de spitsuren zijn er extra ritten op drukke lijnen. Deze zorgen voor meer zitplaatsen en voor betere overstaptijden op bus of trein. Daarnaast zijn ook de reismogelijkheden buiten de spits uitgebreid op enkele lijnen.

In onze regio worden de volgende wijzigingen doorgevoerd :

Lijn 190 Gouda Station – Rotterdam Station Alexander
Lijn 190 rijdt een extra rit in de ochtendspits van Nieuwerkerk aan den IJssel naar Gouda. Hiermee hebben alle passagiers weer een zitplaats.

Lijn 383 Rotterdam Metro Capelsebrug – Den Haag Centraal Station
Lijn 383 rijdt overdag alle ritten door naar Den Haag inclusief de spitsritten die nu nog eindigen op station Lansingerland-Zoetermeer. Hierdoor reizen reizigers in de spitsuren elk half uur zonder overstap rechtstreeks door naar Den Haag.

Lijn 386 Gouda Station – Den Haag Centraal Station
Lijn 386 rijdt extra ritten en rijdt ook in de daluren tussen Gouda en Lansingerland via Waddinxveen. Reizigers uit Moerkapelle reizen hierdoor overdag zonder overstap naar Waddinxveen en Gouda. Daarnaast kunnen reizigers uit Waddinxveen vanaf Lansingerland ook in de daluren de bus pakken. De verbinding tussen Waddinxveen en Zoetermeer wordt hierdoor beter. Reizigers uit Waddinxveen reizen hierdoor ook buiten de spitstijden met lijn 382 via één overstap op station Lansingerland van/naar Den Haag.

Opvallend is dat Qbuzz inmiddels haar conceptplan heeft gemaakt en die is gebaseerd op de eerdere dienstregeling. Met deze wijziging lijkt het erop dat Arriva hiermee nog een statement wil maken naar Qbuzz.

Advertentie