8.5 C
New York
maandag 13 mei 2024

Koningsdag in Moerkapelle bruist van festiviteiten en eerbetoon aan lokale held

Koningsdag in Moerkapelle was een kleurrijk spektakel vol feestelijkheden en een hartverwarmend eerbetoon aan een lokale held. Het dorp stond bol van activiteiten, waar jong en oud samenkwamen om de verjaardag van Koning Willem-Alexander te vieren.           

Het programma barstte al los op Koningsnacht, waar de sfeer werd opgezweept door drie geweldige DJ’s en een charismatische zanger.

Een ruime tent, indrukwekkende lichtshows en een line-up van drie geweldige DJ’s en een charismatische zanger zorgden voor een onvergetelijke avond voor alle feestgangers die samenkwamen om te dansen en te genieten.

Een professionele organisatie, met behulp van beveiliging, het dragen van polsbandjes en muntjes voor de drank en versnaperingen, zorgden voor een goede en veilige sfeer.

De festiviteiten op Koningsdag begonnen al vroeg, om 8.30 uur, met de beroemde lawaaioptocht. Het weer zat niet erg mee maar de Oranje Vereniging vroeg aan alle ouders ja of nee om te gaan lopen in de regen en zie hieronder hoe de belofte van de ouders aan de kinderen waar werd gemaakt.

Onderstaande kinderen wonnen een prijs voor een van de mooiste lawaai voertuigen.

Ook werd SMO de nieuwe mascotte van Stichting Moerkapels Oranje geïntroduceerd, zoals je ziet werd deze toevoeging zeer gewaardeerd door de jongsten onder het publiek.

De kleedjesmarkt en braderie ging ook gewoon door ondanks de regen. De echte doorzetters verkochten vooral speelgoed maar ook zelfgemaakte cakejes en bloemen. Gelukkig knapte het weer in de loop van de dag flink op.

De Aubade, een traditioneel hoogtepunt, werd voorafgegaan door een bijzonder moment van erkenning. Burgemeester Han Weber reikte aan Bjorn, de Voorzitter van Stichting Moerkapels Oranje, de gemeentelijke onderscheiding ‘De Golfslag’ uit voor zijn buitengewone inzet voor de gemeenschap.

Bjorn dankte trots alle leden van Stichting Moerkapels Oranje voor de fijne samenwerking, mede door de inzet van de hele groep, is het organiseren van al deze activiteiten een feest.

De dag vervolgde met een scala aan activiteiten, waaronder een loterij met verleidelijke prijzen, hele stoere glittertattoo’s en vermakelijke spelletjes voor alle leeftijden.

De festiviteiten werden op een smakelijke manier afgesloten op het oranjeterras, waar bitterballen en gezelligheid hand in hand gingen.

Het programma werd nog verder opgefleurd door het optreden van zanger Dennis op het Oranjeplein, wat de perfecte afsluiter vormde van een dag vol vreugde en samenhorigheid.

Koningsdag 2024 in Moerkapelle werd een geslaagd feest mede dankzij de inzet van vele en vrolijke vrijwilligers.

Advertentie