8.5 C
New York
maandag 13 mei 2024

Zuidplas wil doorfietsroute F20 nieuw leven in blazen

Het college van B&W van Zuidplas heeft besloten om €95.000 uit te trekken voor een doorstart voor doorfietsroude F20. De doorfietsroute tussen Gouda-Rotterdam staat al geruime tijd op de kaart. Het eerste trace wat werd voorgesteld, werd door de gemeenteraad niet goedgekeurd omdat er gevaarlijke situaties ontstonden op de ‘s-Gravenweg als op het Oost- en Westringdjk in Moordrecht.

In een onderzoeksrapport van Antea wordt voorgesteld de ambitieroute te laten lopen voor een deel langs de spoortracé als ambitieroute en deze route te koppelen aan de ontsluiting voor het Vijfde Dorp. In de besluitenlijst van het College van B&W staat dan ook : “Met een eerdere globale verkennende studie is de hiervoor ideale route (de ambitieroute) door gemeente Zuidplas bepaald. Het project verbreding A20 geeft aanleiding om zo spoedig mogelijk werk te maken van een deel van het tracé. Dit om tijdens de realisatie van de A20 een veilige fietsroute te borgen en een alternatief te bieden voor regionaal verkeer dat gebruik maakt van de A20“.

Volgens de besluitenlijst is de projectopdracht incl. bijbehorende kredietaanvraag betreft een studie ter bepaling van de haalbaarheid (draagvlak bij ProRail, technische mogelijkheden en kosten) van het deel van het tracé langs het spoor tussen Nieuwerkerk en de Middelweg/afslag Moordrecht. Met de uitkomsten hoopt Zuidplas akkoord te krijgen bij regionale partners en een financiële vergoeding via het bestuurlijk overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Advertentie