8.5 C
New York
vrijdag 17 mei 2024

Petitie gestart voor uitstel besluit Vijfde Dorp Zuidplaspolder

De ene petitie is nog niet aangeboden aan het college van B&W of de volgende wordt alweer gestart in de gemeente Zuidplas. Het Platform Middengebied Zuidplaspolder heeft een petitie gestart om de vaststelling van het bestemmingsplan voor het Vijfde Dorp uit te stellen.

Het platform is duidelijk, men is niet tegen bouwen, maar is van mening dat dit wel op de juiste manier  én met aandacht voor alle aspecten moet gaan. Volgens het platform kan het anders n ziet men liever een goed geborgd plan dan een plan waar de inwonres de rekening voor gaan betalen.

Het platform stelt dan ook dat het plan nu niet klaar voor vaststelling is: “Wij willen met deze petitie uitstel van het bestemmingsplan zoals deze nu voorligt. Het plan moet namelijk terug naar de (teken)tafel voor verankering op diverse vlakken. Zoals infrastructuur, financien, waterhuishouding en natuur. Ook dan heeft Zuidplas een financiële afwaardering, maar wel een geborg plan voor de toekomst en de inwoners van Zuidplas.

Binnen een paar dagen werd de petitie door meer dan 500 mensen ondertekend. Op 14 mei komt het bestemmingsplan ter vaststelling in de gemeenteraad. De petitie, met de uitgebreide onderbouwing waarom uitstel gewenst is, is te vinden op https://www.petities.com/petitie_vijfde_dorp

Advertentie