8.5 C
New York
maandag 20 mei 2024

ProgFrog gaat stoppen in december

Wat inmiddels in Nederland een begrip is geworden van de bekendste en kleinste progrock podium, gaat haar laatste periode in. Waar in de wereld kan je kijken in klein zaaltje naar goede optredens en krijg je ondertussen iets lekkers te snacken van het huis? Maar de kleinschalige optredens met progressieve rock in Jongerencentrum ’t Blok op de zondagmiddag gaat stoppen.

Kortgeleden heeft initiatiefnemer Marcel Mertens besloten te stoppen met het organiseren van de reeks concerten met internationale artiesten. Mertens, zelf liefhebber van de muzieksoort startte ProgFrog samen met Piet Korbee. In de afgelopen jaren kwamen er, veelal buitenlandse, bands langs in Nieuwerkerk.

Voorafgaand aan het optreden van de Marillion coverband Mr. Punch van afgelopen zondag maakte Mertens het bekend aan het publiek, er komt geen vanaf zijn kant geen nieuw seizoen in jongerencentrum ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel. Er staan nog 6 concerten gepland en dan is het klaar.

Al eerder liet hij het weten aan de sponsoren dat per 1 december er geen vervolg komt na 14 jaar progressieve of symfonische rock. Gebrek aan belangstelling is geen oorzaak, ook afgelopen zondag was het optreden uitverkocht. Maar er is geen opvolging vanuit de jeugd en de jaren gaan tellen voor de mannen die het organiseren.

En zo komt er een einde aan een mooie reeks optredens. ProgFrog kon er zijn dankzij sponsors omdat het werkte op non-profit basis, het kreeg geen subsidie van de gemeente Zuidplas. Kaarten voor de laatste optredens (zie lijst hieronder) zijn verkrijgbaar op https://www.progfrog.nl/

Advertentie