8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Duurzame voedselverhalen op Lentefeest Boer&Buurt

Met hun verhaal over een duurzame manier van voedselproductie en de producten die daar het resultaat van zijn, komen boeren, telers en andere producenten uit de regio zaterdag 11 mei naar het Lentefeest van Buurderij Zevenhuizen en natuurinclusieve teler Boer&Buurt. Van 10.00 tot 16.00 uur laten zij zich graag het hemd van het lijf vragen.

De hele dag klinkt er ook muziek op het marktplein voor de Buurderij aan de Eendrachtsweg 1A. Muzikanten uit Zuidplas en de regio (De Woef, CoverLover Live, Lucky Looneys en Sweet Lake Ukes) tekenen daarvoor.

Het Lentefeest is gratis toegankelijk voor alle buren van Boer&Buurt/Buurderij Zevenhuizen en iedereen uit Zuidplas en omgeving die kennis wil maken met goed eten van dichtbij, wil proeven, ontmoeten en ontspannen en/of de mogelijkheden wil bekijken om zelf een rol te spelen in lokale voedselproductie.

Om 11.00 en 14.00 uur zijn er rondleidingen met de tuinder op de akker/voedseltuin en om 10.30, 11.30, 12.00 en 15.00 uur akkerspeurtochtjes voor kinderen.

Over Boer&Buurt: bodemherstel en natuurontwikkeling

Achter de Zevenhuizense Eendrachtsweg 1A wordt sinds vier jaar geboerd voor de buurt. Dat gebeurt zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest en op een manier die bijdraagt aan bodemherstel en natuurontwikkeling. Buren kunnen wekelijks producten bestellen en op zaterdagochtend afhalen tijdens een bijeenkomst bij Buurderij Zevenhuizen.

Ook andere telers en producenten – uit Zuidplas, de regio en soms wat verder weg – zijn aangesloten bij en leveren aan de Buurderij. Allen werken volgens de principes van ecologische, biologische of biologisch-dynamische teelt of veehouderij.

Naast een plek voor lokale voedselproductie, is Boer&Buurt/Buurderij Zevenhuizen een plek waar vrijwilligers bezig kunnen zijn met zaaien, oogsten, wieden en andere werkzaamheden op het land, en met de uitgifte van producten tijdens de bijeenkomsten op zaterdagochtend.

Advertentie