8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Voorstel Qbuzz: meer op lijn 383, minder bussen lijn 175 en weer geen halte EsseZoom

Vanaf december 2024 neemt Qbuzz het openbaar vervoer met bussen over van Arriva. Deze dochter van het Italiaanse Spoorwegbedrijf won de concessie Zuid-Holland Noord waar Zuidplas onder valt. Er is een een concept vervoersplan opgesteld welke de afgelopen tijd bekeken kon worden door overheden, chauffeursmedezeggenschap en belangenorganisaties.

In het concept vervoersplan staan de diverse wijzigingen. Daarom heeft Qbuzz onder andere de gemeenten in de gelegenheid gesteld te reageren op het concept vervoerplan. “In diverse gemeenteraden is het concept vervoerplan besproken en heeft Qbuzz een toelichting gegeven. We hebben veel positieve reacties ontvangen en ook enkele vragen en suggesties” laat de woordvoerder weten. Zowel de gemeenteraden van Gouda als Waddinxveen hebben het stuk ook toegezonden gekregen. In Zuidplas is dat niet verspreid en niet door de gemeenteraad vastgesteld. Hieronder voorgestelde wijzigingen op een rijtje voor Zuidplas en Waddinxveen. Deze dienstregeling wordt na de terugkoppeling van gemeenten en organisaties mogelijk aangepast.

LijnWijzigingen
Streekbuzz 175 tussen Rotterdam Nesselande en GoudaDeze bus kent een te laag vervoersaanbod en zal in de spits alleen nog maar een uurdienst gaan rijden. Er wordt wel rekening gehouden met de lestijden van de scholen zodat scholieren en studenten niet onnodig vroeg naar scholen hoeven te gaan. Kleine route aanpassing in Waddinxveen
Streekbuzz 190 tussen Gouda, Moordrecht en Rotterdam AlexanderOp lijn 190 zijn de vertrektijden gewijzigd zodat door goede aansluitingen in beide richtingen reizigers nooit lang hoeven te wachten op station Rotterdam Alexander.
SnelBuzz 275 – Waddinxveen-GoudaDeze buslijn gaat vanaf Waddinxveen Coenecoop naar Gouda als vervolg van Snelbuzz 382 of 386 voor een continue verbinding tussen Moerkapelle en Gouda.
Snelbuzz 382 Waddinxveen- Den HaagDe route van lijn 382 in Waddinxveen wordt iets verkort. In beide richtingen wordt via de Kerkweg-West gereden. De route via de Willem de Zwijgerlaan en Juliana van Stolberglaan wordt overgenomen door lijn 175. Daarnaast rijdt lijn 382 ook tussen station Waddinxveen en bedrijventerrein Coenecoop en rijdt vanaf daar in de spitsuren door als lijn 275 naar Gouda
Snelbuzz 383 Rotterdam Capelsebrug – Den HaagLijn 383 gaat in de spitsuren elk half uur rijden van en naar Den Haag. Dit betekent een verdubbeling van het aantal reismogelijkheden. Dit wordt een zogenaamde Feeder verbinding, bussen blijven wachten op eventueel vertraagde treinen uit Den Haag op station Zoetermeer Lansingerland. Overdag wordt de hele route gereden, daarbuiten rijdt de bus alleen tussen Rotterdam Nesselande en Lansingerland-Zoetermeer
Snelbuzz 386 – Waddinxveen Triangel – Langerland ZoetermeerLijn 386 rijdt via station Lansingerland-Zoetermeer en Moerkapelle. Op station Lansingerland-Zoetermeer sluit lijn 386 op de treinen vanuit Den Haag en Gouda, op station Waddinxveen Triangel kunnen reizigers snel overstappen op R-net treinen naar Alphen aan den Rijn en Gouda. Door de doorkoppeling met lijn 275 is er in de spitsuren elk half uur een doorgaande verbinding met Gouda. Voor scholieren uit Moerkapelle worden de scholen in Gouda een stuk beter bereikbaar

De oude Arrivalijn 384 komt te vervallen, deze reed enkele keren per dag.

Geen extra halte in wijk Esse Zoom

Ondanks dat het college van B&W eerder liet weten op vragen van PvdA/GroenLinks zich hard te maken voor een bushalte in de Nieuwerkerkse wijk Esse Zoom, blijkt na navraag deze er niet te komen. “De route op de N219 heeft geen haltes bij de wijk Esse Zoom” bevestigt de woordvoerder van Qbuzz. Voor deze bewoners van de wijk Esse en Esse Zoom is de dichtstbijzijnde halte bij het treinstation van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Advertentie