8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Koffie voor 55+ers om voor te bereiden op ouder worden

Maandelijks organiseert Palet Welzijn ‘Koffie met Advies’. Deze bijeenkomsten zijn voor alle 55-plussers van Waddinxveen die zich vroegtijdig willen voorbereiden op het ouder worden. Maandelijks bespreken ze verschillende thema’s omtrent het ouder worden en met het oog op voorbereiding in de toekomst hiervan. De thema’s zijn alles om veilig, verantwoord en zelfstandig te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan de financiële veiligheid, ondersteuning, medicatieveiligheid en preventie. Hiervoor komen professionele sprekers met kennis uit de specifieke vakgebieden. Onder het genot van een kopje koffie van het huis deelt Palet informatie en is er ruimte voor vragen en een goed gesprek.

Op donderdag 23 mei komen Pauline Droge (wijkverpleegkundige bij Vierstroom) en Jolanda de Bok (palliatieve zorg verpleegkundige en wijkverpleegkundigebij Agathos) vertellen over hun werk en vooral, wanneer men contact met hen kan opnemen. Wat zijn de mogelijkheden van een wijkverpleegkundig en van een thuiszorgteam nog voordat de 55+er werkelijk verpleegkundige zorg nodig heeft? Wat houdt palliatieve zorg in en wat zijn de mogelijkheden in Waddinxveen? Tenslotte worden ook hulpmiddelen besproken die inwoners helpen om langer onafhankelijk te leven. Pauline en Jolanda zullen hier alles over vertellen.

Koffie met Advies bijeenkomsten worden elke 4e donderdag van de maand georganiseerd. Hiervoor bent u gratis welkom in het Anne Frank Centrum (Jan van Bijnenpad 1, Waddinxveen) van 10.00 tot 11.30 uur. Wilt u meer informatie? Bel naar ouderenadviseur Anneke Boersma. 06 520 64 334

Advertentie