8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Lezing: Bijzondere vrouwen in de Kunst

Op 14 mei houdt Carina Mathot een lezing over het onderwerp: ‘Bijzondere vrouwen in de Kunst’. Deze lezing visualiseert het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen in de Beeldende kunst vanaf begin 20steeeuw.

In de schijnwerpers staan vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is. Die met conventies breken en grenzen verleggen.

In de lezing wordt ingegaan op zaken als tweedimensionale kunst zoals schilderkunst, collage en fotografie, de architectuur en driedimensionale kunst als textiel en glaskunst. Aan de orde komen onder meer Paula Rego, Zaha Hadid, Francine Houden en Maria Roosen.

De lezing wordt gehouden in dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen en duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Vanaf heden kunt u voor deze lezing inschrijven en betalen, voor de lezingen geldt de volgende betalingsregeling:

Voorkeur heeft vooraf inschrijven en betalen: Inschrijven via: sbkzuidplas@gmail.com met vermelding van Lezing 14 mei Betaling: op rekening NL85RABO 0316 1614 89 o.v.v. Lezing 14 mei, Vrienden betalen: € 5. Overige belangstellenden: € 12. Bij betaling aan de zaal op de avond van de lezing liefst per pin betalen. Cash alleen indien niet anders mogelijk

Advertentie