8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Open molen- en gemalendag goed bezocht

De open molen- en gemalendag zijn goed bezocht. Molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel en de Eendrachtsmolen in Zevenhuizen waren opengesteld voor publiek en die nam daar uitgebreid de tijd voor om de molens te bezoeken. Bij Windlust was het er van alles te doen zoals een optreden van dameskoor Eigen Wijs uti Moordrecht en een loterij.

Vanaf molen Windlust pendelde er een schip van en naar gemaal Abraham Kroes in Moordrecht. Dit gemaal had ook open huis en daar liet het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de werking zien van dit unieke gemaal met zowel een boezem als een polder functie. In Zevenhuizen stonden de molens van de Molenviergang in het licht. Eelco Slingerland en André Muller maakte de onderstaande foto’s.

Advertentie