8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Oldtimers op Raadhuisplein Nieuwerkerk aan den IJssel

Zaterdag 18 mei zal de Hollandse IJssel Rit voor de 34e keer worden gereden. Aan deze rit van 100 km zullen zo’n 60 klassieke automobielen en 25 motorfietsen deelnemen. 

Vanaf 08.30 uur zullen de voertuigen samenkomen op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk a/d IJssel. Rond 09.30 uur geeft burgemeester Han Weber van Zuidplas het startsein om te vertrekken voor een mooie route langs de Hollandse IJssel en door het Groene hart. De burgemeester zal tevens plaatsnemen in een van de voertuigen om de route mee te rijden.

De route gaat in oostelijke richting door Moordrecht langs de Hollandse IJssel richting Gouda. Dan via Haastrecht en Oudewater voor een korte koffiepauze in Montfoort. Na deze stop gaat het verder via o.a. Harmelen en Woerdens Verlaat richting Nieuwkoop voor een lunch bij restaurant Tijsterman.

Na de lunchpauze zal de stoet rond 14.00 uur vertrekken in westelijke richting,  naar het vertrouwde eindpunt bij Bouwbedrijf Valkenburg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Daar kan onder het genot van een hapje en een drankje uitgebreid worden nagepraat over de rit en belevenissen van de dag. Op deze locatie is er evenals op het Raadhuisplein, gelegenheid om alle voertuigen te bewonderen.

Advertentie