8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Oldtimers kieken op het Raadhuisplein

Afgelopen zaterdag werd voor de 34ste keer de Hollandsche IJsselrit door het Groene Hart verreden. Vanaf het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel vertrokken oude voertuigen en motoren, bijna allemaal van voor 1940, voor hun ronde.

Burgemeester Weber deed het startschot om vervolgens zelf ook in te stappen in een van de voertuigen. Hij vertelde dat hij kortgeleden bij een 100 jarige was geweest, die vroeger naar buiten rende als er een auto zonder paarden ervoor langskwam. Hij is blij dat dit mobiele erfgoed bewaard is gebleven.

De Hollandsche IJsselrit leek op te gaan houden maar met een nieuw bestuur kon er een nieuwe ronden worden verreden, volgend jaar een jubileum. Fotograaf Eelco Slingerland volgde de rit onderweg en maakte onderstaande foto’s (meer op het Facebook album) . André Muller maakte het videoverslag.

Advertentie