8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Open dag bij brandweerkazerne Nieuwerkerk aan den IJssel

Op zaterdag 22 juni tussen 10:00 en 16:00 uur staan de deuren van de brandweerkazerne aan de Prins Alexanderlaan 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel open voor iedereen die van de brandweer houdt.

Ook dit jaar pakken de brandweervrijwilligers groots uit en valt er voor jong en oud veel te beleven. En het belooft een spektakel te worden! Zo kan men een kijkje nemen in een bus van de mobiele eenheid en politiepaarden van dichtbij bewonderen. Diverse brandweervoertuigen staan te glanzen, waaronder een reusachtige crashtender. Kinderen kunnen, na het volbrengen van allerlei opdrachten, een 112-diploma halen. Meer weten over brandveiligheid in en om het huis? Bezoek dan de stand van Brandveilig leven, maar er is veel meer.

De collega’s van de verschillende hulpverleningsdiensten heten iedereen van harte welkom en staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Programma:

10:30 uur – De Jeugdbrandweer, onze toekomst

11:15 uur – Politie en handhaving

13:00 uur – Brandweer

14:15 uur – Politie en handhaving

15:30 uur – Spectaculaire einddemonstratie

Werving

We staan de hele dag stil bij het werk van onze brandweervrijwilligers. Want zonder deze vrijwilligers is er geen brandweer in Nieuwerkerk. Leer de mens achter de brandweervrijwilliger kennen, waar komt die passie voor dit prachtige vak vandaan, waarom voelen zij zich zo betrokken bij hun Nieuwerkerk? Stel al je vragen en wie weet word jij de nieuwe collega die zo welkom is.

Nu al nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje op www.wordbrandweer.nl

Parkerentip
Kom zoveel mogelijk op de fiets. Dit in verband met de zeer beperkte parkeermogelijkheden

Advertentie